Ploiesti: Încep înscrierile în prima clasă în sistem dual susținută de Adient Trim Ploiești, la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”

0

În data de 15 iunie a.c. debutează înscrierile în prima clasă în sistem dual creată în cadrul Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, cu sprijinul Adient Trim Ploiesti, lider mondial specializat în tapiţerii auto premium și unul dintre primii inițiatori ai învăţământului dual în România. La înscrieri, care se pot face până în data de 19 iunie, sunt așteptați elevii absolvenți ai ciclului gimnazial.  Clasa, a cărei programă este dedicată industriei textile şi pielărie, are disponibile 20 de locuri.

Elevii care se vor înscrie în această clasă vor primi, la absolvirea celor trei ani de studiu, calificarea de confecționer produse textile. Pe lângă aceasta, ei vor beneficia de stagii de practică în cadrul fabricii de tapițerii auto Adient, aflată în Parcul Industrial Ploiesti, sub îndrumarea angajaților seniori din echipa acesteia. În plus, vor primi burse lunare în valoare de 400 lei și vor avea garanția unui loc de muncă sigur, prin posibilitatea de a face parte din marea familie Adient Trim Ploiești, după absolvire.

Pentru informații suplimentare, elevii sunt așteptați, împreună cu părinții lor, la sediul Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” din Ploiești, Str. Mihai Bravu 249. Detalii pot fi primite și apelând la numărul de telefon 0372.447.901.

O formă de educație relativ nouă în România, învățământul dual reprezintă șansa specializării în meserii față de care cererea de forță de muncă din partea angajatorilor este foarte mare, în România. Elevii și părinții care își doresc de la copiii lor să aibă satisfacția unui loc de muncă sigur și ocazia perfecționării profesionale într-o companie recunoscută la nivel mondial, în continua expansiune și în pas cu tehnologiile inovatoare disponibile în plan international, au ocazia îndeplinirii acestui vis datorită clasei duale create în cadrul parteneriatului Adient –  Liceului Tehnologic <<Anghel Saligny>>”, spune Costin Trîmbiţaşu, Plant manager ADIENT TRIM Ploieşti.

Este util de precizat ca absolvenţii învăţământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinşi, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, într-un program de pregătire profesională prin învățământ dual, în vederea dobândirii unei calificări profesionale, astfel încât și aceștia pot beneficia de cursurile clasei inițiate de Adient Trim Ploiesti.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.