Inca o vineri jucausa din proiectul „Calatorie educativa in lumea satului”

0

Vineri, 14 octombrie, copiii claselor primare din Varasti se vor bucura de o noua intalnire cu voluntarii proiectului „Calatorie educativa in lumea satului”.

Intalnirea educativa este ultima din sirul de intalniri care s-au desfasurat in satul Varasti, in ultimele 3 saptamani. Proiectul „Calatorie educativa in lumea satului” al Asociatiei Lume Buna si-a propus sa transforme jocurile intr-o forma distractiva de invatat.

Activitatile socio-educative au inceput din 23 septembrie si se desfasoara pana la data de 14 octombrie. Programul educativ adresat copiilor din mediul rural consta in 4 intalniri de educatie non-formala si participarea la carnavalul “Magia educatiei la sat” ce se va desfasura in data de 5 noiembrie. Carnavalul ii va aduna pe cei 60 de copii (30 din mediul urban si 30 din mediul rural) si ii va provoca sa interactioneze, sa de joace si sa creeze.

Activitatile se desfasoara la scoala din localitatea Varasti si au la baza un program educativ ce urmareste sa dezvolte abilitatile de comunicare, creativitate, responsabilitate si spiritul de echipa. Carnavalul “Magia educatiei la sat” se va desfasura la Caminul Cultural din satul Varasti.

Vineri, voluntarii implicati in proiect se vor alatura copiilor si impreuna vor descoperi bucuria jocurilor pentru doua ore; se vor juca cu cei mici si ii vor provoca sa cante, sa se joace si sa se exprime liber. Activitatile de animatie socio-educative  le vor aduce copiilor o noua perspectiva asupra jocului – aceea de a explora si de a invata bucurandu-se.

ProiectulCalatorie educativa in lumea satului” este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Grup facebook http://www.facebook.com/groups/calatorieeducativa/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.