Inca o vineri jucausa din proiectul „Calatorie educativa in lumea satului”

0

Vineri, 14 octombrie, copiii claselor primare din Varasti se vor bucura de o noua intalnire cu voluntarii proiectului „Calatorie educativa in lumea satului”.

Intalnirea educativa este ultima din sirul de intalniri care s-au desfasurat in satul Varasti, in ultimele 3 saptamani. Proiectul „Calatorie educativa in lumea satului” al Asociatiei Lume Buna si-a propus sa transforme jocurile intr-o forma distractiva de invatat.

Activitatile socio-educative au inceput din 23 septembrie si se desfasoara pana la data de 14 octombrie. Programul educativ adresat copiilor din mediul rural consta in 4 intalniri de educatie non-formala si participarea la carnavalul “Magia educatiei la sat” ce se va desfasura in data de 5 noiembrie. Carnavalul ii va aduna pe cei 60 de copii (30 din mediul urban si 30 din mediul rural) si ii va provoca sa interactioneze, sa de joace si sa creeze.

Activitatile se desfasoara la scoala din localitatea Varasti si au la baza un program educativ ce urmareste sa dezvolte abilitatile de comunicare, creativitate, responsabilitate si spiritul de echipa. Carnavalul “Magia educatiei la sat” se va desfasura la Caminul Cultural din satul Varasti.

Vineri, voluntarii implicati in proiect se vor alatura copiilor si impreuna vor descoperi bucuria jocurilor pentru doua ore; se vor juca cu cei mici si ii vor provoca sa cante, sa se joace si sa se exprime liber. Activitatile de animatie socio-educative  le vor aduce copiilor o noua perspectiva asupra jocului – aceea de a explora si de a invata bucurandu-se.

ProiectulCalatorie educativa in lumea satului” este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Grup facebook http://www.facebook.com/groups/calatorieeducativa/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează