Impreuna putem sa facem multe lucruri pentru comunitatea noastra!

0

Impreuna putem sa facem multe lucruri pentru comunitatea noastra!

Grupul de Initiativa Daesti invita comunitatea locala la discutii/consultare despre nevoile de locuire/spatiu comun de folosinta din comunitatea noastra.

Grupul de Initiativa Daesti, grup civic informal din comuna Daesti (Ramnicu Valcea) format din locuitori de etnie roma si neroma, organizeaza duminica 15 iunie 2014 ora 13:30/14:00, in incinta Caminului Cultural din Daesti (sat Simbotin), o intalnire cu membrii comunitatii locale.

Scopul acestei intalniri este de a informa si de a consulta comunitatea locala cu privire la imbunatatirea unui spatiu comun de folosinta/locuire din comunitate de care sa beneficieze cat mai multi locuitori ai comunei Daesti, in vederea realizarii unui proiect comunitar in care vor fi atrase cat mai multe resurse locale.

Totodata comunitatea locala va fi invitata sa voteze, avand in vedere cateva criterii prezentate de membrii grupului si/sau sa vina cu propuneri noi, familiile cu nevoi de locuire majore care doresc sa se implice in imbunatatirea conditiilor in care locuiesc.

Si cei mici isi vor putea exprima parerea. Pentru copiii prezenti la intalnire va fi organizat un concurs de desen ,,Ce iti doresti sa vezi/ai in comuna Daesti?/Cum arata comuna/comunitatea ta? Toti participantii la concurs vor primi diplome.

Tinand cont de specificul cultural al comunitatii, cei prezenti se vor putea bucura si de un spectacol de dans tiganesc/al etniei rome, autentic, sustinut de cateva fetite talentate din satul Simbotin.

Pentru orice fel de informatii va rugam sa ne contactati!

Persoana de contact: Dorin Buda, membru al Grupului de Initiativa Daesti, email: dorin_buda88@yahoo.com

PACT Sigla 2012Grupul de Initiativa Daesti este o mișcare informala/un grup civic deschis care a luat nastere cu aproximativ 3 luni in urma, in cadrul proiectului ACasa in Comunitatea Ta, desfasurat de Fundatia PACT in parteneriat cu Habitat pentru Umanitate si Asociatia Viata la Tara, cu scopul de implicare activa a localnicilor de etnie roma pentru rezolvarea problemelor de locuire din comunitate. Proiectul se desfasoara simultan in 10 comunitati selectate, din 5 judete din sudul Romaniei (vezi prezentarea atasata).

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.