Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impresionistii si moda. Impresii dintr-o expozitie

0

In toamna anului 2012, Musee d’Orsay a propus pasionatilor de arta o expozitie inedita dedicata unuia dintre cele mai cunoscute curente artistice: impresionismul. Asociat modei si implicit cotidianului, impresionismul ne ofera o imagine de ansamblu asupra vietii si moravurilor pariziene din a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Pierre-Auguste_Renoir_La_loge_The_Theater_Box-243x250
Pictori precum Manet, Monet, Renoir sau Caillebotte surprind, dincolo de viata sociala pariziana, o fresca inedita amodei epocii. Privirea pictorului paraseste conventiile si constrangerile academismului, oprindu-se asupra a ceea ce noi numim astazi street-style.

Aceasta este lumea pe care va propunem sa o descoperim impreuna. Vom arunca o privire proaspata si curioasa asupra unor tablouri faimoase, pe care le vom privi nu doar din prespectiva istoriei artei, ci si din cea a modei si a cotidianului.

Rochiile doamnelor si costumele domnilor, bijuteriile extravagante sau tinutele lejere de picnic constituie un subiect de atenta cercetare, dar si amuzament. Cum arata rochia unei cochete sau tinuta unui domn intr-o zi ploioasa? Cum se alegea o palarie la moda si cum arata un magazin? Ce constituia un must-have pentru oamenii epocii si care era extravaganta suprema?

La toate aceste intrebari vom incerca sa raspundem studiind nu doar tablouri, ci si haine si accesorii din secolul al XIX. Iar la final, vom discuta conceptia cheie propusa de expozitia pariziana: legatura dintre impresionisti si blogurile dedicate fenomenului street style din zilele noastre.

Lector: Monica Neatu
Data: 26 Februarie 2014; Ora: 19:00
Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.