Împădurim în județul Prahova

0

Echipa Plantăm fapte bune în România deschide sezonul împăduririlor de toamnă cu ajutorul voluntarilor. 33 de hectare vor deveni păduri în 15 localități din 13 județe ale țării în care 150.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul a 6.500 de voluntari

Primele acțiuni sunt programate în data de 3 noiembrie .

În Prahova, 3.000 de puieți forestieri de gorun, frasin și paltin vor fi plantați pe o suprafață de 1 ha, aparținând comunei Tătaru, prin implicarea a 250 de voluntari.

Prin această acțiune dorim să atragem atenția asupra protejării mediului înconjurător, dat fiind faptul că nu avem planul B, adică o altă planetă. Dorim să atragem câți mai mulți tineri în cadrul acțiunilor noastre de voluntariat. De mică, am fost fascinată de copaci. Pădurea îmi amintește de copilărie, de vacanțele lungi pe care le petreceam la bunici, de aerul proaspăt pe care îl respiram când eram prin pădurile din județul Prahova”, a declarat Florentina Stan, coordonatorul acțiunii.

Localitățile în care vor fi organizate acțiuni noi sunt: Topoloveni – județul Argeș, Moinești – județul Bacău, Jegălia – județul Călărași, Țaga – județul Cluj, Șotânga – județul Dâmbovița, Grecești – județul Dolj, Cuza-Vodă – județul Galați, Popești-Leordeni – județul Ilfov, Tătaru – județul Prahova, Cralovăț – județul Timiș și Mihăiești – județul Vâlcea.

Completări ale plantațiilor existente vor fi realizate la Fântânele și Zerind – județul Arad, Lețcani – județul Iași și Sînmihaiu Român – județul Timiș.

Terenurile care vor fi împădurite sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Partenerii naționali Plantăm fapte bune în România sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland, SIXT România, Skanska și Yusen Logistics.

Participă cu voluntari Amgen, APCF, Coca Cola HBC, Enea, Fitbit, Luxoft, Microsoft si SIXT România.

Organizatorii locali sunt Primăria și Consiliul Local al Comunei Tătaru.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.