Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holcim Romania continuă proiectul faptelor bune și investește 18.000 euro în reabilitarea unui nou teren de sport

0

Holcim România inaugurează astăzi, 15 septembrie, noul teren de sport al Colegiului Tehnic Câmpulung, ca parte a proiectului „Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”.

Investiția reprezintă un punct de reper al Colegiului Tehnic din Câmpulung, care are o istorie de 113 de ani de activitate și în cadrul căruia învață, la ora actuală, peste 900 de elevi. Proiectul de recondiționare a constat în refacerea suprafeței exterioare, prin turnare de tartan, refacerea marcajelor, a gardului delimitant și a tribunelor. Terenul a fost lansat oficial printr-un meci de fotbal demonstrativ, în prezența autorităților locale, a profesorilor și a elevilor școlii.

IMG_9677_s

“Colegiul Tehnic Câmpulung se mândrește cu o bogată participare la competițiile sportive organizate la nivel municipal, județean și chiar național, într-o diversitate de discipline sportive: tenis de masă, șah, dans modern sau popular, concurs de majorete, handbal, baschet, și bineînțeles, fotbal, atât de iubit de elevi. Suntem bucuroși că Holcim România, un important membru al comunității din Câmpulung, a decis să contribuie la refacerea terenului nostru de sport. Eforturile elevilor sunt acum recunoscute și încurajate spre noi reușite sportive”, a declarat Adriana Nedelcu, Director Colegiul Tehnic Câmpulung.

“Suntem mândri că reușim să contribuim la viitorul elevilor, care au nevoie de sprijin în dezvoltarea performanței sportive, dar și în desfășurarea în condiții optime și sigure a orelor de sport. Vrem să ne implicăm activ și semnificativ în pregătirea viitoarei generații și ne bucurăm că acest lucru se întâmplă acum și aici, în Câmpulung, unde sute de copii din comunitatea locală pot beneficia acum de teren de sport la standarde moderne”, a declarat Emil Raicov, directorul fabricii Holcim Câmpulung.

”Ne aflăm deja la cel de-al doilea episod din seria faptelor bune realizate în cadrul școlilor din România. Dezvoltarea durabilă începe cu astfel de inițiative și se concretizează în acțiuni ample, la nivel local și național, care, în cele din urmă, pot fi evaluate simplu, prin bucuria celor care duc mai departe valorile unei societăți: copiii. Proiectul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune a început la Focșani, a fost preluat deja de alte companii și implementat în alte comunități locale și suntem deciși să-l ducem mai departe, pentru a consolida fundația unui viitor solid. Invităm și mai multe companii să se alăture acestui demers, unic în România”, a precizat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Reabilitarea terenului de sport de la Colegiul Tehnic din Câmpulung este cel de-al doilea proiect desfășurat de Holcim România în cadrul campaniei “Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”. Pe 27 aprilie 2015, compania Holcim România a inaugurat un nou teren și la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani, unde peste 1.000 de elevi și-au împlinit visul de a-și desfășura orele de sport în condiții optime și de a-și continua performanțele sportive.

În toamna anului 2014, Holcim România a demarat pe pagina oficială de Facebook concursul ”Holcim îți premiază şcoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Şcoala Zidarilor”. Rezultatele obținute au fost impresionante: 100 de școli înscrise în concurs, peste 100.000 de persoane care au urmărit și au votat participanții, mii de comentarii și distribuiri pe Facebook. La finalul concursului, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a câștigat reabilitarea terenului de sport în valoare de 15.000 de euro.

Prin intermediul concursului inițiat de compania Holcim România, elevii şi cadrele didactice din întreaga ţară au semnalat o nevoie reală a şcolilor din România: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Acesta este motivul pentru care Holcim a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport şi altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”. Mai multe detalii despre inițiativă, precum și lista școlilor cu terenuri care necesită reabilitare pot fi accesate pe site-ul Holcim: www.holcim.ro/itipredastafeta.html

Iniţiativa de reabilitare a terenului de sport face parte din programul Şcoala Zidarilor, un program gratuit de formare profesională oferit de Holcim România, conceput şi dezvoltat special pentru meşterii care îşi doresc o specializare în domeniu şi dobândirea de cunoştinţe noi privind cele mai noi tehnici în construcţii şi cele mai bune materiale utilizate în lucrările de zidărie. Holcim România a lansat proiectul Şcoala Zidarilor în 2012, iar de atunci a instruit aproximativ 550 de zidari. Absolvenţii Şcolii Zidarilor au posibilitatea de a obţine un certificat oficial de competenţe de la Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.