Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holcim România continuă parteneriatul cu comunitatea locală și donează un aparat fluoroscopic mobil Spitalului Municipal Câmpulung

0

București, 31 ianuarie 2017 – Holcim România, membră a grupului LafargeHolcim, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, a realizat o nouă sponsorizare către Spitalul Municipal Câmpulung, în baza parteneriatului dezvoltat cu instutiția publică și comunitatea locală.

aparat fluoroscopic

Donația constă într-un nou aparat fluoroscopic mobil, cu o valoare de 45.000 euro și care oferă posibilitatea realizării investigațiilor clinice de imagistică pre și post operatorii. Acest aparat, esențial în desfășurarea unui act medical de calitate, a intrat în dotarea secției de chirurgie a spitalului, care a inaugurat Sala de operații Chirurgie – Ortopedie în urma implementării investiției „Reparație capitală a sălilor de operați Chirurgie – etapa a II-a”.

Aparatul fluoroscopic mobil este esențial în cadrul urgențelor operatorii, cum ar fi accidentele de circulație, deoarece permite investigații specifice chiar în blocul operator fără a deplasa pacientul către secția de Radiologie și Imagistică Medicală. În urma modernizărilor, blocul operator al Spitalului Municipal Câmpulung este cea mai modernă structură chirurgicală din județul Argeș.

„Prin activitatea pe care o desfășurăm de zeci de ani în Câmpulung suntem mai mult decât un angajator, suntem un membru al comunității. În cadrul fabricii am implementat norme de securitate și de sănătate ce au un impact pozitiv asupra întregului colectiv, iar ca un membru responsabil al comunității, prin această donație, susținem comunitatea locală să progreseze și să asigurare servicii medicale de calitate, cu același impact pozitiv pentru cetățeni”, a declarat, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Holcim România realizează periodic donații de echipamente medicale, în funcție de necesitatea și proiectele de modernizare implementate de unitățile medicale locale din comunitățile unde își desfășoară activitatea. La finalul anului trecut compania a contribuit cu aproape 10.000 de euro la suma necesară achiziționării unui ecograf pentru dotarea Camerei de Gardă a Spitalului Orășenesc Aleșd.

Aceste acțiuni se înscriu în linia eforturilor făcute de Holcim pentru a îmbunătăți viața comunităților locale. În acest sens, compania a investit anul trecut mai mult de 22.000 euro pentru amenajarea unui loc de joacă în centrul orașului Câmpulung și a realizat un foraj de apă, în parteneriat cu Primăria Comunei Țețchea, pentru a asigura o sursă de apă potabilă locuitorilor din cătunul Valea Lupului. Nu în ultimul rând, pentru construcția de locuințe destinate persoanelor dezavantajate social, Holcim va dona în 2017 211 tone de ciment, după ce anul trecut a donat un volum de 190 de tone pentru aceeași cauză.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro și pagina de Facebook: https://www.facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.