Hindi, ciocolata, mancare africana, soap operas, scriere creativa! Care e legatura intre ele?

0

Capoeira – Culture Shop

Ce?

Capoeira is an activity that’s highly popular in Brazil because it is a mix of dance and fight.  So, I guess I could teach the basic moves from Capoeira.

Culture Shop is a project of cultural education and awareness looking to give young speakers of diverse languages a full cultural experience.

AIESEC is welcoming native speakers of diverse foreign languages into our country, giving us the opportunity to get to know the culture of the language we are studying through aspects as gastronomy, music, traditions, dance, economic aspects and many more.

Join us for 4 amazing and interactive weeks of Brazilian inspired workshops, between November 14th and December 11th.

Cu cine?

My name is Arthur and I’m 22. I was born in Belo Horizonte, one of the largest cities in Brazil, but I lived for 12 years in the capital,Brasilia. I consider myself an optimistic ans passionate person. I love knowing new cultures and, mostly, new people. For me, we’re in this world to be different in equality, and is there a better way to do this than spreading your own culture all over the world? I guess not.

Când?

  • luni@incubator107, 21 noiembrie 2011 de la 19:00 la 22:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 15 lei pentru întreg atelierul.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Chakula. Mâncare africană.

Ce?

Două ateliere cu mesele pline de chakula (mâncare in Kiswahili) de pe continentul african, un continent sărac cu o bucătărie bogată.

Gătim reţete descoperite în Zanzibar, insula mirodeniilor, dar şi din alte colţuri africane explorate doar prin paginile cărţilor de bucate.

La sfârşitul primului atelier alegem împreună reţetele pentru a doua zi!

Extra: ceaiuri din Zanzibar.

Cu cine?

Radu Ionescu. Pentru o lună anul acesta voluntar in Zanzibar. Pasionat de mai mulţi ani de mâncare şi tot ce se întâmplă în bucătărie. Explorând întotdeauna lumea – locuri, oameni, mâncare.

Cu ce?

Poftă de chakula şi, opţional, ceva ce vă inspiră ideea de mâncare africană (un mango, un baton de scorţişoară etc.)

Când?

  • sâmbată@incubator107, 26 noiembrie 2011 de la 15:00 la 18:00
  • duminică@incubator107, 27 noiembrie 2011 de la 15:00 la 18:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul sau 15 lei pentru fiecare întâlnire.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ciocolată

Ce?

Panama, Ecuador, Nicaragua…. o călătorie prin lumea bobului de cacao în care vei descoperi cum se aleg boabele cele mai bune și cum se transformă în ciocolată.

Aromat, dulce, acrișor…… un experiment senzorial în care să găsim împreună gusturi, arome și texturi în ciocolată.

Vin alb, cafea, ceai … asocieri diferite cu ciocolate năstrușnice.

Sfeclă, jumări, mămăliga, pește … să spargem ideile preconcepute că ciocolata este doar amăruie, cu lapte sau albă.

Bio, FairTrade, Raw, manufacturat … tendințele moderne în producția de ciocolată.

Te aștept la un atelier cu și despre ciocolată! Imbracă-te lejer și pregăteste-te să ne tolănim pe perne și să povestim până noaptea târziu.

Dacă vrei, vino cu ciocolata ta preferată și vom face împreună o degustare de profesioniști.

Cu cine?

Am pornit într-o zi de toamnă spre Austria, cu gândul la bunătățurile ce le voi descoperi în periplul meu gastronomic. La acel moment, prin 2006, nu m-am gândit că mă voi îndrăgosti de ceea ce voi vedea și că, mai mult, mă voi întoarce acasă cu dorința de a împărtăși celorlați ceea ce am găsit. De atunci, am cutreierat prin Austria și Germania și am adunat *în traistă* câteva produse ce nu-mi lipsesc nici mie din frigider: ciocolată, marmeladă, praline…

Am intalnit oameni minunati, care s-au dedicat artei de a lucra artizanal, din ingrediente BIO si/ sau FairTrade, dupa retete vechi de sute de ani si am decis ca este o directie in care vreau si eu sa merg.

Va invit sa descoperiti un univers in care Bio, FairTrade si artizanal au puterea de a schimba mentalitati si obiceiuri.

Zotterela

Când?

  • sâmbată@incubator107, 26 noiembrie 2011 de la 19:00 la 22:00
  • duminică@incubator107, 27 noiembrie 2011 de la 19:00 la 22:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul sau 15 lei pentru fiecare întâlnire.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hindi – Culture Shop

Ce?

Hindi is mostly written in a script called Nagari or Devanagari. Hindi is normally spoken using a combination of 52 sounds – 10 vowels, 40 consonants, nasalisation and a kind of aspiration. These sounds are represented in the Devanagari script by 52 symbols: for 10 vowels, 2 modifiers and 40 consonants.

Once you have learnt the basic characters you will then be easily able to learn the shorthand (matra) symbols for the vowels and the conjunct characters.

So, let’s paint some Hindi!

Cu cine?

Ishan Bhamri, 21, from New Delhi, India

Când?

  • marți@incubator107, 22 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hip hop

Ce?

In acest curs, participanții vor învăța cum se dansează hip-hop-ul. Tehnica de bază de hip-hop include:

*      bounce

*      lean

*      rocking

Hip-hop-ul ca stil de dans este împărțit în trei categorii. Avem mișcări de old school, pași de new school și de new style. Aceste trei categorii corespund diferitelor perioade de evoluție a culturii. Prima dată a fost old school, apoi new school și mai recent, new style. In acest curs voi preda old school și new school, deoarece new style este mai dificil și mai abstract. Se bazează pe o interpretare perfectă a sunetelor și are nevoie de creativitate maximă.

Fiecare pas are un nume cunoscut de orice dansator de hip-hop. Când cineva spune un nume de pas, toți fac același pas pentru că trecerea timpului nu le-a afectat denumirea și forma. Câțiva dintre cei mai cunoscuti pași de old school hip-hop pe care îi voi preda la curs sunt: run, man crosstep, downtown, smurf, steve martin, roger rabbit, james brown, happy feet, fila, cabbage patch, creep, prep, jump roap, reebok, the wop, bk bounce, party machine etc.

O parte din pașii de new school hip-hop pe care îi voi preda sunt: bart simpson, monastery, walk it out, c-walk, harlem shake, ATL stomp, tone whop, chicken noodle soup etc

Aceștia formează fundația hip-hop. Așa cum am precizat și anterior, îmi doresc ca studenții mei să învețe și să cunoască hip-hop-ul autentic și ceea ce înseamnă această cultură. Dacă au fundația sau *vocabularul* în orice stil, vor putea dansa pe orice piesă, indiferent de natura acesteia.

Vor învăța în acest curs că dansul înseamnă să te bucuri de muzică, să o asculți și să îți lași corpul să danseze pe ea.

Cu cine?

Mircea Ecxarcu

Cu ce?

Cu echipament de mișcare

Când?

  • sâmbată@MNAC, 12 noiembrie 2011 de la 12:00 la 14:00
  • sâmbată@MNAC, 19 noiembrie 2011 de la 12:00 la 14:00
  • sâmbată@MNAC, 26 noiembrie 2011 de la 12:00 la 14:00
  • vineri@incubator107, 25 noiembrie 2011 de la 21:00 la 24:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 45 lei pentru întreg atelierul sau 11.25 lei pentru fiecare întâlnire.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

incubator gânguritor

Ce?

Pentru cine: părinți cu copii până la 3 ani.

Ne întâlnim între 10.30 și 11.00, mâncați, uscați, cu haine de joacă îmbrăcați.

Scoatem cărticica/jucăria preferată și facem schimb de trucuri. Afli cum poți crea un limbaj al semnelor împreună cu copilul tău gânguritor și în câte feluri poznașe sau utile il poți folosi. Încercăm împreună.

Ne jucăm.

12.00 – 12.30 – Pregătim împreună prânzul. Duminica asta facem supă cremă de dovleac.

Plecăm la somn.

Cu cine?

Selma & Aram. Selma a dat peste niște cărți deștepte despre limbajul semnelor pentru copiii care încă nu vorbesc și și-a dat seama că Aram are deja un „alfabet de semne” și că n-ar fi rău să-l pună la treabă ca să-și facă viața mai ușoară. Experimentează acum. Aram se lasă. Câteodată.

Cu ce?

Copil.

Experiență.

Cărticica voastră preferată, 2-3 jucării să aveți cu ce negocia când vrea neapărat jucăria altuia.

O păturică/un izopren care să fie spațiul vostru de lucru.

Când?

  • duminică@incubator107, 20 noiembrie 2011 de la 10:30 la 13:30
  • duminică@incubator107, 27 noiembrie 2011 de la 10:30 la 13:30

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul sau 15 lei pentru fiecare întâlnire.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Scriere creativă!

Ce?

Un atelier de scris. O joacă. Un experiment. Un antrenament. Un calambur. Un exercițiu de întins mâinile în aer, inspirat aer adânc în piept, pus creionul pe hârtie și simțurile în funcțiune. Învățăm să ne împrietenim cu cuvintele, ca o joacă și ca un ritual, spre deconectare și spre participare.

Cu cine?

Meșter: ics.

Sunt multe motive pentru care nu aș fi mester, și – clasic – tocmai de dragul lor m-am decis să fiu. Am terminat Politehnica, o școală de Business și un masterat în Creative Writing. Mă pasionează să învăț lucruri noi, dar și să redescopăr noul în lucruri răsfoite, revizuite, revizitate de prea multe ori.

Cu ce?

Cu interes și curiozitate.

Cu foi albe care te trag de mânecă să le umpli.

Cu un instrument rudimentar (pix, creion, pană de vulpe) pentru mâzgăleală și dat ghes la lumi noi să răsară în cotidian.

Când?

  • joi@incubator107, 24 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00
  • vineri@incubator107, 2 decembrie 2011 de la 19:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul sau 15 lei pentru fiecare întâlnire.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Soap-operas in Brazil – Culture Shop

Ce?

Television is the most popular communication medium here in Brazil and the type of show most watched is the soap opera. People like it because it spreads cultures and habits from our country and from others as well. The Idea of this part is to divide the people in teams so they can create a soap opera plot around Romanian culture or any other they like and record a 1 minute sketch about it with the main characters. I can help with the editing.

Culture Shop is a project of cultural education and awareness looking to give young speakers of diverse languages a full cultural experience.

AIESEC is welcoming native speakers of diverse foreign languages into our country, giving us the opportunity to get to know the culture of the language we are studying through aspects as gastronomy, music, traditions, dance, economic aspects and many more.

Join us for 4 amazing and interactive weeks of Brazilian inspired workshops, between November 14th and December 11th.

Cu cine?

My name is Arthur and I’m 22. I was born inBelo Horizonte, one of the largest cities inBrazil, but I lived for 12 years in the capital,Brasilia. I consider myself an optimistic ans passionate person. I love knowing new cultures and, mostly, new people. For me, we’re in this world to be different in equality, and is there a better way to do this than spreading your own culture all over the world? I guess not.

Când?

  • miercuri@incubator107, 23 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.

 

Facebook

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează