Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hack The City by HacKidemia

0

Ce?

Hack The City este cel de-al doilea eveniment din seria HacKidemia ce va avea loc la București.

HacKidemia, laboratorul mobil de invenții, este un proiect care a început la sfârșitul programului Singularity University 2012, care s-a desfășurat timp de trei luni în parcul de cercetare Nasa Ames în Mountain View, California.

În calitatea de consultant pe proiecte de educație, Ștefania Druga a format o echipă împreună cu alți trei studenți din SUA, Bulgaria și Mexic și s-au hotărât să creeze un laborator de invenție mobil, pentru copii. Modelul își trage inspirația din celebrul proiect Fablab de la MIT, însă în acestlaborator sunt aduse și noi tehnologii acolo unde sunt necesare, la îndemana copiilor care vor să se joace și să experimenteze, dar nu au acces la un microscop sau la o imprimantă 3D.

Cine?

Echipa HacKidemia (Ștefania Druga, fondator și Miruna Amza, lead Hackidemia România)

inventeaza.ro

Unde? / Când?

Următorul HacKidemia va fi organizat la București la Centrul Ikedoo, pe Popa Rusu 16 A, în datele de 16-17 martie 2013, între orele 13:00 – 16:00.

 

Programul atelierelor

Makey-Makey – vom face pian din banane

Joc despre explorarea orasului- creaza propriul tau video-joc pentru a explora orașul Robotica si Arduino alaturi de echipa inventeaza.ro

Creatie de Instrumente muzicale – piezo buzzere si muzica cu mobilier urban

Masini infernale: jocuri domino

Atelier creativitate

Formular de participare

Dacă vrei să participi alături de copilul tău, sau împreună cu verișorul sau sora mai mică, te rugam să te înscrii prin intermediul acestui formular.

 

Află mai multe despre HacKidemia

De pe pagina noastră web,  http://www.hackidemia.com

Din clipurile atelierelor noastre precendente, http://bit.ly/PCIM4g

Din poze:  http://www.flickr.com/photos/photonquantique/sets/72157630024478083/

De pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Hackidemia

Via Twitter: http://twitter.com/hack

 

Parteneri locali

Activi pentru Viitor, Ikedoo, inventeaza.ro, Scientifica.info

Sponsor

Golden Foods

Parteneri internaționali

MIT High Low Tech Lab, David Moinina Sengheh, MIT App Inventor, Downtown Project (Zappos), Google Cultural Institute, Cap Digital / Futur en Seine, Max Plack (ABC Research Center), Science Museum Singapore, Long Live Learning Kindergarden Center MIT, Negroponte, Euscea.

Vino sa inveti jucandu-te cu noi la HacKidemia!

Hackidemia_16_17Martie

Parteneri

inventeaza.ro este un centru de creație tehnică pentru tineret care sprijină inițiativele inovatoare în domeniul tehnologic. Centrul a luat nastere pentru a sustine ideile inovatoare ale tinerilor și pentru a îi sprijinii pe aceștia în demersul lor de dezvoltare de noi tehnologii. Echipa inventeaza.ro este implicată într-o serie de proiecte și programe inovatoare. Proiectele dezvoltate în cadrul centrului sunt unice și au la baza crearea de noi tehnologii mai eficiente în domenii precum transport, mediu sau energie. De asemenea, inventeaza.ro deține un spatiu public în care esti invitat să iți construiești proiectele. Gasești aici tot ce ai nevoie incluzând piesele și echipamentele necesare.

Ikedoo Institute este un institut de cercetare dinamic care generează programe educaționale avangardiste pentru copii. Aceste programe facilitează adaptarea la viața reală.

Echipa Ikedoo oferă părinților și educatorilor o soluție educațională bazată pe experimentare, provocând in permanență normele actuale ale educației.

Activi pentru Viitor este o organizație non-guvernamentală care se implică în organizarea evenimentelor de educatie non-formală și care si-a propus ca prin activitatile întreprinse să promoveze știința și tehnologia, atât în țară cât și în afara ei.

Membru EUSCEA (European Science Events Association), Asociația Activi pentru Viitor și-a propus ca împreună cu Scientifica.info să realizeze obiective orientate spre o educație pentru schimbare, care sprijină procesul colaborativ de creație ca și promotor al dezvotarii personalității civice. Implicarea locuitorilor orașelor (adulți și copii) într-un dialog și intr-un proces de schimb prin participarea la activitati inovative vor dezvolta gândirea critică si vor încuraja învățarea prin joacă și prin experiment.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.