Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity România a organizat a doua ediţie a Women Build la Casa Mihail

0

Habitat for Humanity România a organizat a doua ediție a evenimentului ”Women Build” la Casa Mihail din judeţul Giurgiu.

Echipa de 20 de doamne şi domnişoare a lucrat „la înălţime” la propriu şi la figurat – la construirea şi la ridicarea structurilor de lemn pentru acoperişul viitoarei case. Alături de voluntare au participat Gabriela, Simona şi Tudor – 3 beneficiari de la Casa Tufa, un alt proiect realizat de PRO ACT SUPORT, partenerii Habitat la Casa Mihail.

 

Habitat for Humanity Romania organizează această serie de evenimente sub umbrela Women Build pentru a atrage atenţia asupra drepturilor acestor persoane şi pentru a promova modelul de incluziune şi valorizare socială a oamenilor cu dizabilităţi mintale.

„Women Build este o experienţă aparte faţă de alte evenimente ale Habitat for Humanity România. Spre deosebire de echipele mixte, o echipă de femei este mai omoloagă, mai unită, mai comunicativă. Women Build mi-a arătat ce înseamnă women empowerment şi ce înseamnă ambiţie feminină. Am ajuns să lucrez la acoperişul casei cot la cot cu inginerii de pe şantier. Nu ne mai poate spune nimeni că a construi e o activitate exclusiv a bărbaţilor. Am demonstrat că putem face orice şi vom continua să ajutăm familiile în nevoie ori de câte ori este posibil”, a declarat Ştefania Baciu, una din voluntarele de la Women Build.

Pe 31 august va fi următoarea ediţie a Women Build, iar înscrierile la acest eveniment se fac pe site-ul http://www.wb.habitat.ro/.

Le mulţumim tuturor doamnelor care au fost alături de noi pentru a susţine proiectul încă de la bun început şi care s-au transformat în ambasadori ai cauzei Casei Mihail. Prietenele noastre ne-au arătat încă o dată cât de uşor este să ajutăm persoanele mai puţin norocoase decât noi. Le aşteptăm cu drag şi la următoarea ediţie din 31 august şi la inaugurarea casei”, declară Elena Şerban, Manager General Habitat for Humanity România.

Women Build, 20 iulie (1)

—–

Partenerii proiectului Casa Mihail sunt: Open Society Foundations – Iniţiativa de Sănătate Mintală, PRO ACT SUPORT, Lafarge România, Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Saint Gobain Initiatives Foundation, Geberit, Bioderma; susţinătorii sunt: Green Revolution, Activ Document Center, Scolaro Promo, City Point, iar partenerii media sunt: Avantaje, Clickpentrufemei.ro, CSRmedia.ro, romaniapozitiva.ro si sfatulmedicului.ro şi Radio România Actualităţi.

Despre Open Society Foundations – Inițiativa de Sănătate Mintală

În toată lumea, personele marginalizate sau discriminate sunt lipsite adesea de îngrijire medicală sau beneficiază de servicii precare. Open Society Foundations dorește să stabilească politici și practici de sănătate bazate pe modele și promovează incluziunea socială, drepturile omului și justiția. Apără drepturile persoanelor instituționalizate și promovează locuirea în interiorul comunităților ca cetățeni egali cu respect, demnitate, acces la principalele servicii și dreptul de a alege cum să-și trăiască viața.

Despre PRO ACT SUPORT

ProACT este o organizație non-profit având credinţa fermă în potenţialul de dezvoltare al fiinţei umane şi al creării unei societăţi în care fiecare se regăseşte şi contează. Valorile Pro ACT Suport sunt pe cât de simple, pe atât de puternice: încredere, respect faţă de fiinţa umană, credinţa în autodeterminare, justiţie socială, empatie, responsabilitate faţă de generaţiile viitoare. Prin proiectul Casa Mihail, Pro ACT dorește să continue demersul început prin Centrul pilot de incluziune socială – Casa Tufa – de a  sprijini persoanele cu dizabilități să devină cetățeni prețuiți de oamenii din jur și contribuabili ai comunității locale.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava. În România, Habitat for Humanity România a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilități. În anul 2009, Iniţiativa pentru Sănătate Mintală și Habitat for Humanity România și-au unit pentru prima dată forțele alături de Fundația “Pentru Voi” pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilități din Timișoara.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.