GOmentorship reloaded! De pe 1 februarie reincep sesiunile de mentorat

0

Pe www.GOmentorship.ro reîncep conversațiile între tinerii care vor să afle dedesubturile jobului la care visează și profesioniștii pregătiți să le împărtășească secretele.

În fiecare domeniu de interes, tinerii vor găsi specialiști cu mulți ani de experiență și cu disponibilitatea de a le răspunde curiozităților. Profesioniștii, adică mentorii, au lansat deja temele de la care pornesc conversațiile, iar până la finele lunii ianuarie oricine se poate înscrie.

De pe 1 februarie încep conversațiile propriu-zise. Cum să-ti faci un dosar bun pentru a fi admis cu bursă la un MBA sau alt program de masterat din SUA? Radu Oprea de la Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est va răspunde acestei întrebări prin sfaturi și exemple.

Tereza Tranaka de la Oxygen Public Relations a lansat tema Primul job în PR, iar Traian Brumă, Learning Architect la CROS, moderează conversația Profesii emergente în educație.

În timp ce Andreea Ofiteru, jurnalist de presă scrisă, va răspunde întrebării Cum îmi aleg subiectele în activitatea jurnalistică, coach-ul de manageri Mihai Stănescu răspunde altei provocări: Cum îți investești timpul zilnic pentru a reuși în 2011?

În domeniul financiar, unul dintre mentori este Gerdwin Lammers, broker pe piața FOREX. El va susține două sesiuni de conversații în limba engleză, una despre nevoia urgentă a focusului pe client și celaltă despre cum să devii broker pe piața de schimb valutar.

Toate temele de dezbatere și mentorii implicați în program pot fi găsiți pe www.GOmentorship.ro. În plus, tinerii care accesează platforma mai pot consulta resurse, pot vedea o parte dintre conferințele GOmentorship desfășurate până acum sau pot afla primii despre joburi, internshipuri și evenimente relevante pentru dezvoltarea lor profesională.

GOmentorship este organizat de Asociația ORICUM, cu sprijinul Universității din București.

Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt educația și ramuri ale industriilor creative precum cinematografia și designul. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii patru ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri: ShortsUP, Cluburile de film One World, GOmentorship si AIC – un proiect de dezvoltare a antreprenoriatului în industrii creative.

Universitatea din București, înfiintata în 1864, a contribuit şi contribuie în mod decisiv la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului, ştiinţei şi culturii româneşti. Detalii: www.unibuc.ro.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează