Pe www.GOmentorship.ro reîncep conversațiile între tinerii care vor să afle dedesubturile jobului la care visează și profesioniștii pregătiți să le împărtășească secretele.
În fiecare domeniu de interes, tinerii vor găsi specialiști cu mulți ani de experiență și cu disponibilitatea de a le răspunde curiozităților. Profesioniștii, adică mentorii, au lansat deja temele de la care pornesc conversațiile, iar până la finele lunii ianuarie oricine se poate înscrie.
De pe 1 februarie încep conversațiile propriu-zise. Cum să-ti faci un dosar bun pentru a fi admis cu bursă la un MBA sau alt program de masterat din SUA? Radu Oprea de la Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est va răspunde acestei întrebări prin sfaturi și exemple.
Tereza Tranaka de la Oxygen Public Relations a lansat tema Primul job în PR, iar Traian Brumă, Learning Architect la CROS, moderează conversația Profesii emergente în educație.
În timp ce Andreea Ofiteru, jurnalist de presă scrisă, va răspunde întrebării Cum îmi aleg subiectele în activitatea jurnalistică, coach-ul de manageri Mihai Stănescu răspunde altei provocări: Cum îți investești timpul zilnic pentru a reuși în 2011?
În domeniul financiar, unul dintre mentori este Gerdwin Lammers, broker pe piața FOREX. El va susține două sesiuni de conversații în limba engleză, una despre nevoia urgentă a focusului pe client și celaltă despre cum să devii broker pe piața de schimb valutar.
Toate temele de dezbatere și mentorii implicați în program pot fi găsiți pe www.GOmentorship.ro. În plus, tinerii care accesează platforma mai pot consulta resurse, pot vedea o parte dintre conferințele GOmentorship desfășurate până acum sau pot afla primii despre joburi, internshipuri și evenimente relevante pentru dezvoltarea lor profesională.
GOmentorship este organizat de Asociația ORICUM, cu sprijinul Universității din București.
Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt educația și ramuri ale industriilor creative precum cinematografia și designul. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii patru ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri: ShortsUP, Cluburile de film One World, GOmentorship si AIC – un proiect de dezvoltare a antreprenoriatului în industrii creative.
Universitatea din București, înfiintata în 1864, a contribuit şi contribuie în mod decisiv la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului, ştiinţei şi culturii româneşti. Detalii: www.unibuc.ro.