Ghizii Fericirii vin joi la Bucuresti :)

0

 Ghizii Fericirii – Swami Ajatananda Puri

Joi, 18 Octombrie 2012, 19:00 – 21:00 Centrul Seeds For Happiness Bucuresti 

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentam personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam prin practica spirituala o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei.

Pentru intalnirea din aceasta saptamana va propunem ca subiect de discutie ’Maestrul Interior, Maestrul Exterior si Natura Fericirii Transcedentale”

Cel care ne va impartasi din cunoasterea lui despre importanta Maestrului pe calea cunoasterii de sine este Swami Ajatananda Puri, calugar in traditia indiana Advaita Vedanta.

 

Swami Ajatananda Puri (cunoscut pana in anul 2011 sub numele de Ajati) s-a nascut in 1970 in Bucuresti, Romania.

Incepand cu anul 1987 a studiat si practicat Yoga si a devenit adept al filosofiei Advaita Vedanta si al invataturii lui Shri Ramana Maharshi. Intre anii 1987 si 1999 a fost calauzit in cautarile spirituale de Sat Guru, ghidul interior prezent in fiecare dintre noi.

Intre 1997 si 2012 a trait in India peste 11 ani si 6 luni, iar cea mai mare perioada a fost in prezenta sacra a Muntelui Arunachala in orasul Tiruvannamalai, renumit centru de pelerinaj din India de Sud.

Intre lunile martie si noiembrie 1999 in timpul sederii in orasul Tiruvannamalai, a locuit in ashramul Shri Ramanasramam in perioada 15 mai – 15 iulie.

 

In 1999, in timpul sederii la ashramul Shri Ramanasramam din Tiruvannamalai, Swami Ajatananda Puri a fost initiat prin mantra (Mantra Diksha) de catre Gurul sau, Swami Shantananda Puri, devenind astfel in mod oficial adept al filosofiei Advaita Vedanta.

In anul 2002, fiind prezent in India pentru o perioada mai lunga de timp, Swami Ajatananda Puri (Ajati) a scris si publicat (in limba engleza) cartea intitulata „Ghirlanda a Filosofiei Advaita”.

Pe 18 aprilie 2011 (zi cu luna plina), in orasul Haridwar, pe malurile raului Gange, Swami Ajatananda Puri a fost initiat in Ordinul de Calugari ai Advaitei Vedanta (initiere numita Sannyasa Diksha) de la Gurul sau Swami Shantananda Puri si a primit numele de calugar Swami Ajatananda Puri. Initierea in ordinul de calugari reprezinta pasul final in integrarea sa ca adept al filosofiei indiene Advaita Vedanta si a avut loc la aproape doisprezece ani dupa ce a devenit discipolul lui Swami Shantananda Puri. Perioada minima de asteptare pentru initierea in acest ordin de calugari este de noua ani.

 

Swami Ajatananda Puri este membru fondator al „Asociatiei OM” din Romania, organizatie spirituala non-profit fondata in anul 2005.

In India si Romania, Swami Ajatananda Puri este exponent al filosofiei traditionale Advaita Vedanta si al invataturilor lui Shri Ramana Maharshi. Swami Ajatananda Puri este in Bucuresti din 25 aprilie 2012 si ofera intalniri interactive (numite Satsanga) si prezentari ale acestor filosofii indiene nondualiste.

Atunci cand nu ne petrecem timpul in compania unor oameni care ne hranesc la nivel uman si spiritual ne stingem pur si simplu, iar compania altora ne inspira si energizeaza cu ceea ce este necesar evolutiei spirituale. Cateodata noi avem nevoie de compania si invatatura lor, altadata altii au nevoie de compania si invatatura noastra. Sunteti invitati sa adresati intrebari, discutia avand un caracter liber.

In cadrul intalnirii puteti castiga in urma unei tombole cartea *Garland of Advaitic Wisdom*, scrisa in engleza de invitatul serii.

Va asteptam cu drag si bucurie la Centru cu un ceai cald si povesti interesante despre oameni remarcabili.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.