Ghizii Fericirii vin joi la Bucuresti :)

0

 Ghizii Fericirii – Swami Ajatananda Puri

Joi, 18 Octombrie 2012, 19:00 – 21:00 Centrul Seeds For Happiness Bucuresti 

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentam personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam prin practica spirituala o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei.

Pentru intalnirea din aceasta saptamana va propunem ca subiect de discutie ’Maestrul Interior, Maestrul Exterior si Natura Fericirii Transcedentale”

Cel care ne va impartasi din cunoasterea lui despre importanta Maestrului pe calea cunoasterii de sine este Swami Ajatananda Puri, calugar in traditia indiana Advaita Vedanta.

 

Swami Ajatananda Puri (cunoscut pana in anul 2011 sub numele de Ajati) s-a nascut in 1970 in Bucuresti, Romania.

Incepand cu anul 1987 a studiat si practicat Yoga si a devenit adept al filosofiei Advaita Vedanta si al invataturii lui Shri Ramana Maharshi. Intre anii 1987 si 1999 a fost calauzit in cautarile spirituale de Sat Guru, ghidul interior prezent in fiecare dintre noi.

Intre 1997 si 2012 a trait in India peste 11 ani si 6 luni, iar cea mai mare perioada a fost in prezenta sacra a Muntelui Arunachala in orasul Tiruvannamalai, renumit centru de pelerinaj din India de Sud.

Intre lunile martie si noiembrie 1999 in timpul sederii in orasul Tiruvannamalai, a locuit in ashramul Shri Ramanasramam in perioada 15 mai – 15 iulie.

 

In 1999, in timpul sederii la ashramul Shri Ramanasramam din Tiruvannamalai, Swami Ajatananda Puri a fost initiat prin mantra (Mantra Diksha) de catre Gurul sau, Swami Shantananda Puri, devenind astfel in mod oficial adept al filosofiei Advaita Vedanta.

In anul 2002, fiind prezent in India pentru o perioada mai lunga de timp, Swami Ajatananda Puri (Ajati) a scris si publicat (in limba engleza) cartea intitulata „Ghirlanda a Filosofiei Advaita”.

Pe 18 aprilie 2011 (zi cu luna plina), in orasul Haridwar, pe malurile raului Gange, Swami Ajatananda Puri a fost initiat in Ordinul de Calugari ai Advaitei Vedanta (initiere numita Sannyasa Diksha) de la Gurul sau Swami Shantananda Puri si a primit numele de calugar Swami Ajatananda Puri. Initierea in ordinul de calugari reprezinta pasul final in integrarea sa ca adept al filosofiei indiene Advaita Vedanta si a avut loc la aproape doisprezece ani dupa ce a devenit discipolul lui Swami Shantananda Puri. Perioada minima de asteptare pentru initierea in acest ordin de calugari este de noua ani.

 

Swami Ajatananda Puri este membru fondator al „Asociatiei OM” din Romania, organizatie spirituala non-profit fondata in anul 2005.

In India si Romania, Swami Ajatananda Puri este exponent al filosofiei traditionale Advaita Vedanta si al invataturilor lui Shri Ramana Maharshi. Swami Ajatananda Puri este in Bucuresti din 25 aprilie 2012 si ofera intalniri interactive (numite Satsanga) si prezentari ale acestor filosofii indiene nondualiste.

Atunci cand nu ne petrecem timpul in compania unor oameni care ne hranesc la nivel uman si spiritual ne stingem pur si simplu, iar compania altora ne inspira si energizeaza cu ceea ce este necesar evolutiei spirituale. Cateodata noi avem nevoie de compania si invatatura lor, altadata altii au nevoie de compania si invatatura noastra. Sunteti invitati sa adresati intrebari, discutia avand un caracter liber.

In cadrul intalnirii puteti castiga in urma unei tombole cartea *Garland of Advaitic Wisdom*, scrisa in engleza de invitatul serii.

Va asteptam cu drag si bucurie la Centru cu un ceai cald si povesti interesante despre oameni remarcabili.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează