Gala The Duke of Edinburgh International Award.

0

Gala The Duke of Edinburgh International Award. Ce eveniment!

Sursa: comunicat de presa C.A.D.D.R.U

1424518_477754719008317_2061492865_n

Cum?! Nu știți ce înseamnă?! Ei bine, The Duke of Edinburgh International Award reprezintă un program adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-25 ani, echilibrat, non-competitiv şi distractiv, de activităţi voluntare, care încurajează descoperirea personală şi creşterea, încrederea în sine, perseverenţa, responsabilitatea şi voluntariatul.

Centrul de Asistență pentru Dezvoltarea Durabilă a Resurselor Umane a organizat sâmbătă gala de lansare a celei de-a doua ediții a programului. După atente recrutari, făcute în trei licee din București (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Național „Spiru Haret”), au fost aleși aproximativ 80 tineri ce vor beneficia timp de șase luni în mod gratuit de cursurile pe care doresc să le urmeze și 16 liderii, iar cifrele sunt în continuă creștere.

Timp de două ore sala de la Schengen – Bistro & Bar a fost neîncăpătoare pentru toți oamenii minunaţi şi nerăbdători să scrie primele rânduri ale poveștii lor alături de C.A.D.D.R.U.

Peter Thomas, Head of Political la Ambasada Marii Britanii, a vorbit despre istoricul și utilitatea programului și i-a încurajat pe toți să participe în mod activ, asigurându-i că vor avea numai de câștigat.

Am ascultat plini de entuziasm povestea Ramonei Pîrvulescu, tânăra care a completat nivelul Aur al programului International Award. Aceasta ne-a povestit aventura sa și ne-a mărturisit că dacă i s-ar oferi ocazia ar participa din nou fără să stea pe gânduri.

Tombola Viselor a fost momentul mult așteptat al serii. Zece norocoși au aflat că vor avea ocazia să petreacă ziua de 24 ianuarie alături de o celebritate din domeniul în care visează să ajungă!
Deși sunt tineri, au făcut alegeri mărețe. Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Radu Belișan sunt doar câțiva din cei care ne vor ajuta să îndeplinim vise.

Gala The Duke of Edinburgh International Award , un eveniment în cadrul căruia participanții, au aprofundat informațiile despre program, au cunoscut instructorii și, chiar au putut discuta cu aceștia.
C.A.D.D.R.U. oferă ingredientele : aventură, voluntariat, abilități practice și fizice, participanții aduc optimismul, dorința de auto – dezvoltare, lideri coordonează întregul proces, iar instructorii au rolul cel mai important, acela de a depăși postura de profesor și de a încerca să împărtășească tinerilor, pe lângă cursurile propriu zise, și parte din experiența lor, să îi unească și să îi ajute să înțeleagă că dincolo de a fi un program, The Duke of Edinburgh International Award reprezintă temelia generației viitoare. O generație care va avea un cuvânt de spus și va ști cum să schimbe lucrurile într-un mod pozitiv.
Asta este ceea ce noi numim un cocktail de dezvoltare personală perfect!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează