Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala The Duke of Edinburgh International Award.

0

Gala The Duke of Edinburgh International Award. Ce eveniment!

Sursa: comunicat de presa C.A.D.D.R.U

1424518_477754719008317_2061492865_n

Cum?! Nu știți ce înseamnă?! Ei bine, The Duke of Edinburgh International Award reprezintă un program adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-25 ani, echilibrat, non-competitiv şi distractiv, de activităţi voluntare, care încurajează descoperirea personală şi creşterea, încrederea în sine, perseverenţa, responsabilitatea şi voluntariatul.

Centrul de Asistență pentru Dezvoltarea Durabilă a Resurselor Umane a organizat sâmbătă gala de lansare a celei de-a doua ediții a programului. După atente recrutari, făcute în trei licee din București (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” și Colegiul Național „Spiru Haret”), au fost aleși aproximativ 80 tineri ce vor beneficia timp de șase luni în mod gratuit de cursurile pe care doresc să le urmeze și 16 liderii, iar cifrele sunt în continuă creștere.

Timp de două ore sala de la Schengen – Bistro & Bar a fost neîncăpătoare pentru toți oamenii minunaţi şi nerăbdători să scrie primele rânduri ale poveștii lor alături de C.A.D.D.R.U.

Peter Thomas, Head of Political la Ambasada Marii Britanii, a vorbit despre istoricul și utilitatea programului și i-a încurajat pe toți să participe în mod activ, asigurându-i că vor avea numai de câștigat.

Am ascultat plini de entuziasm povestea Ramonei Pîrvulescu, tânăra care a completat nivelul Aur al programului International Award. Aceasta ne-a povestit aventura sa și ne-a mărturisit că dacă i s-ar oferi ocazia ar participa din nou fără să stea pe gânduri.

Tombola Viselor a fost momentul mult așteptat al serii. Zece norocoși au aflat că vor avea ocazia să petreacă ziua de 24 ianuarie alături de o celebritate din domeniul în care visează să ajungă!
Deși sunt tineri, au făcut alegeri mărețe. Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Radu Belișan sunt doar câțiva din cei care ne vor ajuta să îndeplinim vise.

Gala The Duke of Edinburgh International Award , un eveniment în cadrul căruia participanții, au aprofundat informațiile despre program, au cunoscut instructorii și, chiar au putut discuta cu aceștia.
C.A.D.D.R.U. oferă ingredientele : aventură, voluntariat, abilități practice și fizice, participanții aduc optimismul, dorința de auto – dezvoltare, lideri coordonează întregul proces, iar instructorii au rolul cel mai important, acela de a depăși postura de profesor și de a încerca să împărtășească tinerilor, pe lângă cursurile propriu zise, și parte din experiența lor, să îi unească și să îi ajute să înțeleagă că dincolo de a fi un program, The Duke of Edinburgh International Award reprezintă temelia generației viitoare. O generație care va avea un cuvânt de spus și va ști cum să schimbe lucrurile într-un mod pozitiv.
Asta este ceea ce noi numim un cocktail de dezvoltare personală perfect!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.