Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone si 300 de voluntari construiesc 4 case in judetul Dolj pentru familii defavorizate

0
  • Casele vor fi construite in localitatea Preajba, judetul Dolj, in perioada 1-5 octombrie, in cadrul proiectului „Big Build” al Asociatiei Habitat for Humanity Romania
  • 300 de voluntari, angajati ai Vodafone din Bucuresti, Brasov si Ploiesti, vor construi casele pe santierul Habitat
  • Valoarea investitiei se ridica la 100.000 de Euro

In aceasta toamna, echipa Fundatiei Vodafone alaturi de 300 de voluntari construieste patru case pe santierul din localitatea Preajba, jud Dolj, in perioada 1-5 octombrie. Casele sunt construite in cadrul programului „Big Build”, dezvoltat de Asociatia Habitat for Humanity Romania pentru familii defavorizate din Romania, care locuiesc in conditii impoprii.

 „Fundatia Vodafone a sprijinit proiectul Big Build inca din 2007, iar pana in prezent cu ajutorul a peste 1500 de colegi, am construit 150 de case in diferite orase ale tarii. In cinci ani am renovat scoli, am construit case sau locuinte protejate, destinate persoanelor cu dizabilitati locomotorii. In aceasta toamna, alaturi de colegii nostri din Brasov, Bucuresti si Ploiesti, construim case pentru patru familii nevoiase in Preajba, cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii”, a spus Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.

Beneficiarii caselor sunt 4 familii nevoiase, care in prezent locuiesc in Craiova, in conditii improprii. Cele 4 familii au fost selectate de catre Asociatia Habitat for Humanity Romania in urma cu un an. Casele vor fi construite din caramida porotherm si vor avea o suprafata de 67.5 m2, constand in doua dormitoare, o baie si un spatiu comun format din bucatarie si living.

„Fundatia Vodafone Romania a avut o implicare fundamentala in dezvoltarea organizatiei noastre si a programelor desfasurate. De 6 ani, fara incetare, fundatia este alaturi de beneficiarii Habitat si de nevoile acestora, oferind astfel un sprijin consistent si valoros tocmai prin stabilitatea acestui pareneriat. Fundatia Vodafone Romania a devenit parte din Habitat, parte din istoria asociatiei noastre, iar sprijinul oferit si in acest an la Big Build, evenimentul nostru cel mai important, ne bucura nespus.”, a declarat Emil Olteanu, Director National, Habitat for Humanity Romania.

Proiectul Big Build este evenimentul prin care Habitat for Humanity Romania sarbatoreste „Ziua Mondiala a Locuirii”, construind impreuna cu voluntarii locuinte pentru familii defavorizate din punct de vedere economic si social din Romania. In acest an, evenimentul are loc in perioada 1-5 octombrie, simultan in doua localitati: Preajba (Dolj) si Oradea (Bihor).

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase inca din anul 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat din Pitesti, unde locuiau 11 familii.

In 2008, Fundatia Vodafone a construit 10 case pentru familii sarace din Cluj, iar in 2009 a sprijiinit financiar si cu voluntari constructia a 43 de case in judetele Arges, Bacau, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamt, Prahova, Timis si Suceava. Un an mai tarziu, santierul s-a mutat in zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate in urma inundatiilor. In acea perioada, Fundatia Vodafone a renovat 80 de case in Bacau, Botosani si Dorohoi si a construit o scoala pentru clasele I-VIII, afectata de inundatii, in comuna Ibanesti din judetul Botosani.

In 2011, Fundatia a construit alte 10 case pentru familii sarace din Baltesti, judetul Prahova, punand astfel bazele unei comunitati intregi, care acum beneficiaza de locuinte decente.

Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 1.400.000 de Euro in constructia de case alaturi de Habitat for Humanity Romania. Mai multe detalii despre proiectele de voluntariat desfasurate de Fundatia Vodafone se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro si pe www.facebook.com/fundatiavodafone

Habitat for Humanity Romania este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.