Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația PACT va investi în șase localități rurale din sud-estul României

0

Fundaţia PACT a finalizat procesul de selecție a comunităților în care va lucra în proiectul “Activ pentru comunitatea noastră!”.

Oamenii cu inițiativă din localitățile Mircea Vodă și Viziru (județul Brăila), Mircea Vodă și comuna 23 August, sat Moșneni, (județul Constanța), Mahmudia și Sfântu Gheorghe (județul Tulcea) vor contribui la dezvoltarea comunității lor cu sprijinul Fundației PACT și al partenerilor de la Village Life.

poza arhiva

Timp de 14 luni, membrii comunităților din cele șase localități rurale selectate vor forma grupuri de inițiativă, vor participa la sesiuni de instruire și consultanță și vor beneficia de prezența în comunitate a unui facilitator care îi va sprijini să pună în practică un proiect comunitar. Fiecare grup de inițiativă va primi de la Fundația PACT câte 5.000 de lei pentru implementarea proiectelor ce pot schimba condițiile de viață din comunitățile lor.

“În cadrul sesiunilor de instruire și a atelierelor de lucru la care vor participa, membrii grupurilor de inițiativă vor învăţa elemente de evaluare a nevoilor în comunitate, planificare de proiect, management de proiect, instrumente de comunicare, metode de promovare, mobilizare de resurse și strângere de fonduri. Abilităţile dobândite în cadrul acestor instruiri au rolul de a sprijini activitatea grupurilor în comunitate în timpul proiectului, dar și pe viitor. Pe parcursul celor 14 luni, grupurile de inițiativă selectate vor deveni actori activi în dezvoltarea comunităților din care fac parte și prin acțiunile lor vor contribui la producerea unor schimbări pozitive în localitățile unde trăiesc”, declară Georgiana Cune, manager de proiect la Fundația PACT.

„Activ pentru comunitatea noastră” este o continuare a programului de formare de organizații comunitare “Învăţare, Participare, Încredere”, derulat anterior de echipa extinsă a Fundației PACT pe parcursul a cinci runde, în perioada 2002 – 2012. În cadrul acestui program s-au derulat procese de dezvoltare comunitară în peste 100 de localități rurale și urbane mici-medii din sudul României, care au contribuit la formarea de organizaţii comunitare active.

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare este activă în domeniul dezvoltarii comunitare în 19 județe din sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Credem că fiecare comunitate are curajul, încrederea și capacitatea de a avea un rol activ în a-și construi propriul viitor. De peste 12 ani, echipa noastră sprijină oameni cu inițiativă din comunitățile mici din sudul României să construiască o viață mai bună pentru membrii lor, prin facilitare, instruire, consultanță și finanțare. Cetățenii din aceste comunități formează organizații comunitare care identifică și mobilizează resurse și acționează local pentru a rezolva probleme cu care se confruntă. Mai multe detalii despre proiectele PACT se regăsesc pe www.fundatiapact.ro  și www.facebook.com/FundatiaPACT.

„Activ pentru comunitatea noastră!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.