Fundația JOYO: Tabără socio-educativă pentru 200 de copii în risc de abandon școlar

0

Fundația JOYO organizează o tabără socio-educativă pentru 200 de copii aflați în risc de abandon școlar, în cadrul proiectului „Școala e de partea ta!”, finanțat de Consiliul General al Municipiului București. Un număr de 200 de elevi din București vor beneficia de o tabără gratuită, care se va desfășura în perioada 25 iulie – 8 august 2014, la Cozia (localitatea Căciulata), județul Vâlcea.

Fundatia_JOYO_Tabara_2014

Prin participarea la tabăra socio-educativă „Implicat, deci educat!”, Fundația JOYO oferă acestor 200 de copii, provenind din familii cu dificultăți socio-economice, o șansă unică de a cunoaște locuri și oameni noi și de a participa atât la activități de educație non-formală, de socializare și timp liber, cât și la workshop-uri de prevenire a abandonului școlar.

Proiectul „Școala e de partea ta!”, derulat de Fundația JOYO începând cu anul 2010, își propune să contribuie la prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor din municipiul București și să crească gradul de conștientizare cu privire la riscul de eșec și abandon școlar.

În perioada septembrie 2013 – februarie 2015, proiectul „Școala e de partea ta!” este implementat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistența Socială a Municipiului București și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și este finanțat de Consiliul General al Municipiului București.

FUNDAȚIA JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri și Familii în Dificultate este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2002, acreditată ca furnizor de servicii sociale, care derulează proiecte socio-educative în vederea reintegrării școlare, a integrării/reintegrării socio-profesionale și a prevenirii abandonului familial și școlar. În ultimii 12 ani, peste 3200 de copii și tineri din familii defavorizate au beneficiat de servicii socio-educative în cadrul proiectelor noastre. Totodată, 700 de copii în dificultate, beneficiari ai centrului de zi al Fundației, au fost menținuți în familie și în școală.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează