Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația JOYO: Tabără socio-educativă pentru 200 de copii în risc de abandon școlar

0

Fundația JOYO organizează o tabără socio-educativă pentru 200 de copii aflați în risc de abandon școlar, în cadrul proiectului „Școala e de partea ta!”, finanțat de Consiliul General al Municipiului București. Un număr de 200 de elevi din București vor beneficia de o tabără gratuită, care se va desfășura în perioada 25 iulie – 8 august 2014, la Cozia (localitatea Căciulata), județul Vâlcea.

Fundatia_JOYO_Tabara_2014

Prin participarea la tabăra socio-educativă „Implicat, deci educat!”, Fundația JOYO oferă acestor 200 de copii, provenind din familii cu dificultăți socio-economice, o șansă unică de a cunoaște locuri și oameni noi și de a participa atât la activități de educație non-formală, de socializare și timp liber, cât și la workshop-uri de prevenire a abandonului școlar.

Proiectul „Școala e de partea ta!”, derulat de Fundația JOYO începând cu anul 2010, își propune să contribuie la prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor din municipiul București și să crească gradul de conștientizare cu privire la riscul de eșec și abandon școlar.

În perioada septembrie 2013 – februarie 2015, proiectul „Școala e de partea ta!” este implementat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistența Socială a Municipiului București și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și este finanțat de Consiliul General al Municipiului București.

FUNDAȚIA JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri și Familii în Dificultate este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2002, acreditată ca furnizor de servicii sociale, care derulează proiecte socio-educative în vederea reintegrării școlare, a integrării/reintegrării socio-profesionale și a prevenirii abandonului familial și școlar. În ultimii 12 ani, peste 3200 de copii și tineri din familii defavorizate au beneficiat de servicii socio-educative în cadrul proiectelor noastre. Totodată, 700 de copii în dificultate, beneficiari ai centrului de zi al Fundației, au fost menținuți în familie și în școală.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.