Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Chance for Life recruteaza voluntari

0

 

Fundatia Chance for Life recruteaza voluntari pentru a se implica in programul Speranta pentru Azi din Bucuresti.

Speranta pentru Azi este un program ce se adreseaza unui grup de tineri proveniti din medii defavorizate. In cadrul programului din care unii dintre ei fac parte de peste 10 ani, tinerii beneficiaza de  servicii de orientare, formare si integrare profesionala si dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta.

Oportunitati de implicare:

  • Confectionare felicitari, bijuterii si alte obiecte decorative;
  • Implicare in programul de Dezvoltare de abilitati de viata independenta cu tinerii beneficiari;
  • Participarea la expozitii, promovarea si vinderea produselor realizate de beneficiari si voluntari;
  • activitati de PR: realizarea unui catalog de produse, promovarea acestuia;
  • organizarea de evenimente de fund-raising: ateliere creative pentru copii si adulti.

   

Alte oportunitati:

–          Contabilitate primara

–          Campanii de fundraising, dezvoltarea strategiei de marketing

–          Suport IT (calculatoare, retea, multifunctionale, ore de informatica cu beneficiarii)

–          Activitati de PR (prezentari, site, pagina de facebook, fotografii)

–          Traduceri

–          Teatru social – Spect-actori pentru non-discriminare (actor-voluntar in trupa de teatru social)

–          Implicare in programe europene – lucru cu voluntari straini, schimburi de tineret

De ce sa participi? Pentru ca:

– iti dezvolti creativitatea si capeti incredere in tine;

– participi la traininguri de educatie non-formala si de lucru cu persoane defavorizate;

– iti dezvolti competente diverse (sociale, antreprenoriale, etc.)

– castigi experienta in lucrul tineri din categorii sociale defavorizate;

– ai ocazia sa faci parte dintr-o echipa de voluntari romani si straini;

– poti participa la schimburi de tineret si traininguri nationale si internationale.

Vom semna un contract de voluntariat si poti primi adeverinta de practica si Certificatul de competente dobandite prin voluntariat.

Daca ti-au atras atentia activitatile de mai sus si iti doresti sa petreci in acest fel doua ore pe saptamana (activitatile cu tinerii se desfasoara doar in timpul saptamanii pana la ora 16.00), te invitam sa completeziacest formular  si sa trimiti CV-ul la adresavoluntari@chanceforlife.ro pana pe data de 29 septembrie 2013.

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Mai multe informatii despre noi poti gasi pe www.chanceforlife.ro sau peFacebook

Fundatia Chance for Life recruteaza voluntari pentru organizarea conferintei internationale Volonteurope

 

Vrei sa participi la organizarea unui eveniment european care promoveaza voluntariatul, participarea activa in comunitate, drepturile omului si cetatenia europeana?

 

Fundatia Chance for Life recruteaza voluntari care sa participe la organizarea celei de-a 22-a editie a conferintei Volonteurope, care are loc pentru prima data in Romania si la care vor participa peste 100 de persoane din tari europene.

 

Volonteurope se desfasoara in perioada 16-18 octombrie 2013 in Bucuresti si consta in evenimentul de deschidere, o serie de workshopuri pe teme care abordeaza tendintele actuale in voluntariat, drepturile omului, participarea activa si cetatenia europeana, vizite la organizatii, Gala Active Citizents of Europe (ACE), sesiuni de networking si teatru forum.

 

Responsabilitati:

– participarea la intalnirile echipei de proiect pentru repartizarea sarcinilor

– organizarea salii si intampinarea participantilor

– oferirea de informatii participantilor si indrumarea acestora

– traducere simultana (din romana in engleza si din engleza in romana)

– insotirea participantilor la evenimentul de deschidere, la gala si la organizatiile care vor fi vizitate

– participarea la mesele rotunde care vor avea loc in cadrul conferintei si intocmirea minutei prezentarea acesteia in cadrul discutiilor finale in fata tuturor participantilor

– alte activitati organizatorice: organizarea mapelor si a altor materiale pentru participanti

– promovarea conferintei

 

Profilul candidatului:

–          Persoana cu initiativa

–          Persoana entuziasta, proactiva, orientata spre obtinerea de rezultate si calitate, care este motivata de responsabilitate;

–          Atitudine deschisa, dorinta de a invata lucruri noi, abilitati de organizare, dedicare si flexibilitate;

–    Abilitati foarte bune de limba engleza atat oral cat si in scris;

–    Persoana responsabila si punctuala

–     Disponibilitate in perioada 15-18.10.2013 de dimineata pana seara si miercuri, 2 octombrie, ora 16.00. In perioada 1 – 15 octombrie vor mai avea loc 2 intalniri de pregatire.

 

Beneficii

  • Dobandirea de experinta in organizarea unui eveniment de amploare la nivel european;
  • Lucru intr-o echipa internationala si participarea la o conferinta despre voluntariat si implicare activa in comunitate alaturi de participanti din toata Europa, precum si personalitati si VIP-uri din Romania;
  • Oportunitatea de a afla mai multe despre voluntariat in contextul „Anul european al cetăţenilor 2013”;
  • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare
  • Adeverinta de practica, scrisori de recomandare.

Perioada in care se desfasoara conferinta: 16-18.10.2013

Perioada de voluntariat: 01.10.2013 – 18.10.2013

Daca te regasesti in randurile de mai sus si iti doresti sa participi la promovarea voluntariatului, te invitam sa ne trimiti CV-ul si cateva randuri despre tine si motivatia de a participa la acest eveniment la adresa diana.ferent@chanceforlife.ro pana pe data de 29 septembrie.

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Mai multe informatii despre noi poti gasi pe www.chanceforlife.ro sau pe Facebook

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.