Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Actiunea Civica este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!

1

Intr-un nou interviu din cadrul campaniei video „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”, Societal discuta impreuna cu Rodica Chiricuta, vicepresedinte al Fundatiei Actiunea Civica filiala Giurgiu despre activitatea tinerilor din organizatie.

Care sunt misiunea si grupul tinta ale Fundatiei?

„Ne-am infiintat in Giurgiu ca filiala a fundatiei-mama Actiunea Civica in anul 2004 si ne-am propus ca misiune sa promovam cultura si traditia locala in lume prin implicarea atat a tinerei generatii cat si a seniorilor din comunitate. Consideram ca putem sa cream o stare de bine in comunitate in situatia in care cei tineri invata de la cei varstinici si cei varstnici reusesc sa se mentina tineri invatand de la copii si nepotii lor.”

 

Ce tipuri de proiecte desfasurati?

„Avem proiecte care sunt dedicate adultilor dar si proiecte pentru tineri. As vrea sa spun ca suntem acreditati pe Serviciul European de Voluntariat si din ianuarie vom avea o tanara voluntara de la Universitatea Kastamonu din Turcia care va participa cu un proiect social in care se va implica in activitati cu copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate sau in risc de abandon scolar. Tot pentru tineri mai avem un proiect organizat in parteneriat cu o organizatie din Cipru. In acest proiect, cinci tineri din Giurgiu vor merge in Cipru si impreuna cu cinci tineri de acolo vor participa la un workshop unde vor invata sa filmeze si vor filma viata de zi cu zi in Cipru. Dupa aceea, tinerii din Cipru vor veni la noi, vor face acelasi lucru despre viata de zi cu zi din Giurgiu si intr-un final vom avea un filmulet comparativ. Proiectul mai „greu” este unul Grundtvig, Parteneriate pentru Invatare in care avem parteneri din 7 tari. Acesta isi propune sa promoveze traditia locala, facem un schimb de experienta dar si promovam cultura locala.”

Rodica Chiricuta, vicepresedinte al Fundatiei Actiunea Civica (filiala Giurgiu).

Interviul complet poate fi urmarit aici.

 

Seria de interviuri „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.