FOTO: Casa viitorului face încă un pas spre realitate. Prototipul EFdeN în parcarea Băneasa Shopping City

0

Prototipul EFdeN în parcarea Băneasa Shopping City!

Casa viitorului face încă un pas spre realitate

Prototip EFdeN - scenariu de noapte

Prototipul EFdeN, locuința solară inteligentă destinată Bucureștiului, va fi construită și expusă în parcarea Băneasa Shopping City în perioada 17 martie – 9 iunie 2014. Oficial, centrul comercial din Capitală susține reprezentantul României în finala Solar Decathlon Europe și oferă echipei EFdeN spațiul necesar pentru a construi casa care va concura în iulie, la Versailles. Aici aceasta va fi prezentă la olimpiada arhitecturii solare și a tehnologiilor integrate, alături de alte 19 echipe din 16 țări.

Logo EFdeNLogo Băneasa Shopping CityAșadar, până în vară, parcarea Băneasa Shopping City va fi animată de acțiunile echipei EFdeN în misiunea lor de a construi o casă pe care au petrecut mai bine de 12 luni pentru a o proiecta și care se prezintă acum ca un echilibru perfect între design sustenabil, eficiență energetică și natură. Pe lângă activitățile de șantier, membrii EFdeN asigură că vor umple zona de dinamism și voie bună prin evenimentele pe care le vor organiza: seri de filme documentare proiectate pe fațada prototipului, workshop-uri cu plante în seră, dar și vizite în prototip odată ce acesta va fi finalizat și deschis către publicul larg.

Logo SDE2014EFdeN este reprezentantul României la Solar Decathlon Europe 2014, cea mai importantă competiție de arhitectură și inginerie dedicată universităților din întreaga lume. În vara lui 2014, prototipul EFdeN va fi expus în La Cite du Soleil în Versailles, pe domeniile vestitului palat. Aici se va prezenta ca o casă solară eficientă energetic și inteligentă destinată mediului urban care integrează o seră hibrid multifuncțională dedicată conceptului de urban farming.

Mai multe detalii despre proiect, concurs și echipă puteți afla la www.efden.org sau la www.fb.com/efden.

Randare vest - EFdeN la Băneasa

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează