Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fondul “Mega Image pentru Comunitate” lansează primul apel de proiecte pentru comunități unite

0

Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, pregăteşte lansarea primului său fond de finanţare, Fondul Mega Image pentru Comunitate. Compania va finanţa proiecte din Bucureşti şi Ilfov care aduc împreună comunităţi diferite, cu un buget total de 100.000 lei. Fondul este gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

 

Cum ar arăta Bucureștiul dacă locuitorii lui s-ar cunoaște mai bine, s-ar întâlni periodic, le-ar păsa mai mult unii de alții și ar lucra împreună pentru a face mai bună comunitatea în care trăiesc? Un București în care o tânără din Titan aduce împreună locuitorii acestui cartier prin activitități de socializare în parcul IOR; o asociație culturală care îi invită pe locuitorii din Drumul Taberei să spună poveşti despre cartier, pentru un spectacol de teatru în care locuitorii înșiși vor fi protagoniști; un locuitor din Tineretului care se întâlnește cu vecinii pentru a pregăti sărbătoarea cartierului; un grup de studenți care îi provoacă pe locuitorii din zona Văcărești la o misiune fotografică pentru descoperirea Deltei Bucureștiului.

Dacă acum aceste proiecte sunt scenarii posibile, ele pot deveni realitate datorită fondului “Mega Image pentru Comunitate”, care se va lansa în septembrie 2013. Fondul susține proiecte care favorizează coeziunea socială în comunitățile locale din București. Prin aceste inițiative, Fondul îi stimulează pe locuitorii din București și Ilfov să-și reactiveze spiritul de comunitate și dorința de a colabora în proiecte care să le aducă bucuria de a locui împreună.

Fondul are o valoare de maxim 100.000 lei și va fi acordat pentru 10 proiecte câștigătoare ce vor fi finanțate cu aproximativ 10.000 lei fiecare.

Finanțările acordate vor viza organizații sau grupuri de inițiativă care construiesc proiecte pentru comunitatea din care fac parte, indiferent dacă temele abordate sunt: spiritul civic, ecologia, mâncarea sănătoasă, integrarea socială a grupurilor vulnerabile, educația, hobby-urile bucureștenilor sau alte domenii. Activităţile finanțate se vor desfășura în București și Ilfov.

Criteriile de finanţare şi formularele de aplicaţie vor fi disponibile începând cu 9 septembrie 2013. Un juriu independent va examina aplicațiile și va decide care sunt cele 10 proiecte câștigătoare. Proiectele vor fi finanţate până la sfârşitul anului şi se vor putea desfăşura până în luna mai 2014.

Fondul “Mega Image pentru Comunitate”, creat în cadrul Fundației Comunitare București, demonstrează interesul Mega Image de a investi în comunitățile în care sunt localizate magazinele sale, îmbunătățind viața comunităților în care compania își desfășoară activitatea.

Fondată în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde peste 200 de supermarketuri în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (150) şi Shop&Go (80). Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile.

Ffundatia comunitaraundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.