Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Final fastuos al Mogoşoaia ClasicFest

0

Despre Mogoşoaia ClasicFest ediţia a IV a, eveniment găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoia şi organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Pro Valores şi Radio România Cultural, putem vorbi la trecut. Timp de aproximativ o lună şi jumătate, iubitorii artei sunetelor au făcut trecerea de la primăvara la vară, într-un loc istoric deosebit, prin zece manifestări ale excelenţei sonore.

1 - tango

Exiţia a IV a a Mogoşoaia ClasicFest a adus multe noutăţi muzicale, artişti de primă valoare şi în primul rând un plus de diversitate, care în mod natural s-a tradus prin atragerea şi fidelizarea unui număr ridicat de spectatori.

În ediţia din acest an a Mogoşoaia ClasicFest şi-au găsit locul o multitudine de stiluri şi epoci muzicale, de la integrala bachiană a sonatelor pentru vioară barocă şi clavecin, magistral prezentată de Melinda Bereş şi Raluca Enea, la paralela dintre mazurcile lui Chopin şi Skriabin, realizată de pianista Andreea Butnaru, de la călătoria nordică a pianistului Horia Maxim care a propus melomanilor creaţii semnate de Sebelius şi Nielsen, la fantasticul periplu cu tentă renascentistă, în care Nikolae Szekely ne-a propus să redescoperin sonorităţile uitate a patru instrumente: vihuela, chitară renascentistă, lăută şi thorbă.

Finalul festivalului a fost pe cât de surprinzător, pe atât de spectaculos. Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic şi senzual argentinian, a pătruns în spaţiile Palatului  Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Astfel putem vorbi de o împlinire şi de o recunoştere fericită a genului născut  în periferiile din Buenos Aires, care ajunge după aproximativ 130 de ani într-o reşedinţă domnească. Această muzica admirată în prezent, dar cu un trecut tumuluos, a făcut ca nişte muzicieni de mare valoare: violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis și chitaristul Julio Santillan  să revină cu ediția a doua a turneului  „Vă place Tango?” şi să găsească noutăţi conceptuale turneului: pe lângă aranjamentul inedit pentru violoncel, chitară şi voce, repertoriul fiind extins pentru a cuprinde alături de piese celebre semnate de cei mai cunoscuţi compozitori ai genului – Astor Piazzolla, Carlos Gardel şi Sebastián Piana -interpretate în stilul tradiţional original, creaţii compuse de Julio Santillán şi o serie de tangouri din repertoriul de gen românesc. Impactul asupra publicului a fost senzaţional, lumea luând cu asalt Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoia, depăşindu-i capacitatea şi punându-i pe organizatori în mare încurcătură.

         Mogosoaia ClasicFest ediția a IV a s-a încheiat cu acestă notă inedită, care-i face pe iubitorii artei sunetelor să spere ca ediția viitoare să fie mai bogată în evenimente măcar la fel de spectaculoase.

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, SensoTV, Ziarul Metropolis, Bucureşteni.ro, Best Event.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.