Filosofie, teatru si degustare de vinuri

0

Filosofie, teatru si degustare de vinuri

Lansarea primului volum de „Opere” Immanuel Kant aparut la editura Antet

Marti, 11 iunie, incepand cu ora 18:30, la Libraria Bastilia (Bucuresti, Piata Romana nr. 5) va avea loc lansarea in librarii a primului volum de Opere Immanuel Kantaparut la editura Antet.

Intr-un context degajat la mansarda librariei, editorulCringuta Nastase si traducatorul Rodica Croitoru vor deschide seara cu o discutie introductiva despre utilitatea si actualitatea filosofiei lui Immanuel Kant din perspectiva moravurilor.

Va urma un spectacol de lectura inedit sustinut de Conrad Mericoffer.

Fragmentele alese pentru lectura fac parte din lucrarileIntemeierea metafizicii moravurilor si Critica ratiunii practice.

“Opera lui Immanuel Kant constituie si in zilele noastre o sursa inepuizabila de modelare umana si de formare de caractere. Teme precum demnitatea umana, respectul interuman si mai ales al legii morale, cultivarea virtutii si indeplinirea datoriei se adreseaza si astazi oricarui om civilizat”, a declarat Rodica Croitoru, presedinte al Societatii Kant in Romania.

Seara se va incheia cu o degustare de vinuri Domeniile Ostrov din gama Cetatea Durostorum, Oana Belu si pianistul Lucian Velciu fiind invitati de marca ai acestui eveniment.

old_books_glass_of_wine_and_grapes_1136x11369cea61

Despre primul volum de Opere Immanuel Kant aparut la editura Antet

Prezentul volum din Opere Immanuel Kant cuprinde Intemeierea metafizicii moravurilor si Critica raţiunii practice si prezinta aceste opusuri kantiene in premiera in Romania sub forma unei editii critice, realizate la nivelul cerintelor stiintifice actuale. El este compus dintr-un amplu Studiu introductiv care intampina cititorul cu bogate informatii asupra genezei istorice a lucrarilor, cu analiza temelor kantiene urmata de redarea unor comentarii pe marginea acestora.

 

Tot astfel, Studiul asupra traducerii este destinat sa ofere instrumente indispensabile specialistilor, dar si celor care doresc sa aprofundeze latura tehnica a lucrarilor, iar Notele la texte fac legatura intre contextul cultural in care s-a plasat Kant si cel în care  se plaseaza cititorul.

Realizata dupa editia Academiei din Berlin, traducerea urmareste redarea corecta a ideilor originale, mentinand totodata o imagine cat mai exacta asupra stilului kantian. Ultima traducere in limba romana a celor doua lucrari prezentate in vol. I a fost semnata de Nicolae Bagdasar si a fost a fost publicata in urma cu 41 de ani, in imprejurarile lipsite de contacte stiintifice ale acelor timpuri.

Rodica Croitoru este cercetator stiintific la Institutul de Filosofie si Psihologie al Academiei Romane, presedinte al Societatii Kant din Romania si membru al Societatilor Kant din Germania, S.U.A. si Franta.

In seria de Opere Immanuel Kant se afla in pregatire la editura Antet:

– Antropologia din perspectiva pragmatica, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 2001)

– Visurile unui vizionar interpretate prin visurile metafizicii, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 2003)

– Metafizica moravurilor, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 1990).

-Critica ratiunii pure, prima traducere/ editie critica in limba romana realizata dupa editia Academiei din Berlin (fosta prusaca) si prima traducere romaneasca a acestui opus realizata dupa anul 1969 de Nicolae Bagdasar.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează