FIDELIS: 45 proaspeti absolventi in domeniul ingrijirii la domiciliu

0

In perioada 15 iunie – 10 noiembrie 2015, in cadrul proiectului POSDRU /173/6.1/S/148313 ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc”, s-au desfasurat GRATUIT 4 serii de cursuri de calificare in meseria de ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu”.

La acest program de formare profesionala au participat 45 de persoane defavorizate din regiunile Bucuresti-Ifov si Sud-Muntenia, respectiv persoane cu dizabilitati si femei aflate in situatii de risc, inscrise in grupul tinta al proiectului.

FINALIZARE CURS_FIDELIS

Pe langa notiunile şi competentele de baza, precum: comunicarea la locul de munca, aplicarea normelor de sanatate şi securitate in munca, asigurarea perfectionarii profesionale etc., cursantii au dobandit competente profesionale specifice meseriei de ingrijitor la domiciliu.

”Ingrijitorul de bolnavi la domiciliu ar putea sa devina, dupa derularea acestor proiecte europene, un profesionit respectat si in Romania. Concret, am vazut ca investitia de timp si resurse in formarea acestor oameni are ca rezultat cresterea calitatii vietii, atat pentru persoanele care s-au antrenat si specializat timp de 5 luni in cadrul proiectului FIDELIS, cat si pentru persoanele asistate in stagiul de practica din programul nostru de calificare. Acest lucru a fost posibil pentru ca cei care au devenit cursantii nostri sunt recrutati dintre persoane din categorii vulnerabile, persoane care, de altfel, au propriile experiente grele si pot sa reactioneze cu mila, compasiune si respect la suferinta semenilor lor”, declara Diana Preda, formator curs nivel II ”Ingrijitor bolnavi la domiciliu”.

Examenul de certificare se va sustine pe data de 11 noiembrie 2015, atat in regiunea Bucuresti – Ilfov, cat si in Sud- Muntenia, in prezenta unor Comisii desemnate de Autoritatea Nationala pentru Certificari. In urma promovarii examenului, cursantii vor primi certificat acreditat ANC recunoscut la nivel european, plus o subvientie de 1750 RON.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează