Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Tarafuri şi fanfare

0

Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează sâmbătă, 31 august şi duminică, 1 septembrie 2013, de la orele 15:00, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi fanfare.  

Cântece apărute în urmă cu sute de ani, din plămada ţărănească, au fost transmise prin viu grai, de la o generaţie la alta, şi impresionează auditoriul până la lacrimi. Vor demonstra acest lucru: nea Costină, lăutaru’ din Cezieni (Olt), taraful din Goicea (Dolj), Fanfara din Dârvari (Mehedinţi), muzicanţi şi horitori din Maramureşul Voievodal, Taraful Gorjului, fanfara din Boroaia (Suceava), comunitatea din Vinerea (Alba), taraful din Soporu de câmpie (Cluj), fanfara din Lăpuşnicu Mare (Caraş Severin) şi taraful din Ianca (Olt).

«Nea Costină, lăutaru’ din Cezieni, este preţuit de întreaga comunitate. Educat, carismatic, te primeşte în lumea lui cu naturaleţe şi îţi povesteşte cu mare însufleţire despre vechii lăutari, despre nunţile de odinioară, şezătorile şi horele satului, despre moş Coteţ cobzaru’, de la care a învăţat atît de multe. Va veni la Festivalul Tarafuri şi fanfare singur, dar cu toată lumea lui adunată în suflet şi, ca poveştile să pară aievea, nea Costină lăutaru’ ni le va aduce pe strunele viorii. Dacă vreţi să ascultaţi balade cântate ca la curţile boiereşti ale vechiului Romanaţi şi să-l vedeţi preţ de o clipă pe Iancu Jianu „la umbră de păducel/ Cu carabina sub el”,  aveţi şansa dacă veniţi sâmbătă, 31 august, şi duminică, 1 septembrie 2013, de la orele 15:00, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”», spune muzicianul Grigore Leşe, amfitrionul manifestării.

Festivalul Tarafuri şi fanfare se află la ediţia a VIII-a şi a fost selectat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul concursului de proiecte culturale, desfăşurat la începutul anului 2013, fiind clasat pe locul I la aria Patrimoniu imaterial, fiind, aşadar, un proiect cultural finanţat de AFCN.

Parteneri: Prym Fashion România, RATB, Hotel Triumf, Hanul “La Barieră/ “La Frâncu””, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Asociaţia Muzeelor în aer liber din România

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualităţi, Radio România Bucureşti Fm, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor, Jurnalul Naţional, Antena 3, Flacăra lui Adrian Păunescu, onlinegalery.ro, Calendar evenimente, The Epoch Times România, Bucharest Herald, City TV, Şapte Seri, Agenţia Naţională de presă AGERPRES

taraf

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.