Festivalul Tarafuri şi fanfare

0

Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează sâmbătă, 31 august şi duminică, 1 septembrie 2013, de la orele 15:00, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi fanfare.  

Cântece apărute în urmă cu sute de ani, din plămada ţărănească, au fost transmise prin viu grai, de la o generaţie la alta, şi impresionează auditoriul până la lacrimi. Vor demonstra acest lucru: nea Costină, lăutaru’ din Cezieni (Olt), taraful din Goicea (Dolj), Fanfara din Dârvari (Mehedinţi), muzicanţi şi horitori din Maramureşul Voievodal, Taraful Gorjului, fanfara din Boroaia (Suceava), comunitatea din Vinerea (Alba), taraful din Soporu de câmpie (Cluj), fanfara din Lăpuşnicu Mare (Caraş Severin) şi taraful din Ianca (Olt).

«Nea Costină, lăutaru’ din Cezieni, este preţuit de întreaga comunitate. Educat, carismatic, te primeşte în lumea lui cu naturaleţe şi îţi povesteşte cu mare însufleţire despre vechii lăutari, despre nunţile de odinioară, şezătorile şi horele satului, despre moş Coteţ cobzaru’, de la care a învăţat atît de multe. Va veni la Festivalul Tarafuri şi fanfare singur, dar cu toată lumea lui adunată în suflet şi, ca poveştile să pară aievea, nea Costină lăutaru’ ni le va aduce pe strunele viorii. Dacă vreţi să ascultaţi balade cântate ca la curţile boiereşti ale vechiului Romanaţi şi să-l vedeţi preţ de o clipă pe Iancu Jianu „la umbră de păducel/ Cu carabina sub el”,  aveţi şansa dacă veniţi sâmbătă, 31 august, şi duminică, 1 septembrie 2013, de la orele 15:00, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”», spune muzicianul Grigore Leşe, amfitrionul manifestării.

Festivalul Tarafuri şi fanfare se află la ediţia a VIII-a şi a fost selectat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul concursului de proiecte culturale, desfăşurat la începutul anului 2013, fiind clasat pe locul I la aria Patrimoniu imaterial, fiind, aşadar, un proiect cultural finanţat de AFCN.

Parteneri: Prym Fashion România, RATB, Hotel Triumf, Hanul “La Barieră/ “La Frâncu””, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Asociaţia Muzeelor în aer liber din România

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualităţi, Radio România Bucureşti Fm, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor, Jurnalul Naţional, Antena 3, Flacăra lui Adrian Păunescu, onlinegalery.ro, Calendar evenimente, The Epoch Times România, Bucharest Herald, City TV, Şapte Seri, Agenţia Naţională de presă AGERPRES

taraf

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează