Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Scrie despre Tine se încheie cu încă două premiere, texte în lucru şi o petrecere

0

Festivalul de Teatru Independent Scrie despre Tine se încheie săptămâna aceasta cu premierele a două piese de teatru dezvoltate în cadrul atelierului de dramaturgie Scrie despre Tine.

Cea de-a patra premieră din cadrul Festivalului Scrie despre Tine, Ultimii eroi de Anca Ştefan, va avea loc joi, 6 iunie, la Teatrul Apropo, de la 19.30. Din distribuţie fac parte Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdeş, Marian Olteanu, Sever Bârzan, iar regia este semnată de Ilinca Hărnuţ. Piesa dezvăluie aventurile unui grup de adolescenţi care visează la o viaţă ca-n filme, departe de oraşul de provincie în care s-au născut.

Ultima premieră din Festival este La bucătărie şi la mare, de Cosmin Briciu, cu Ştefan Pătraşcu şi Oana Popescu în distribuţie. Este povestea unei relaţii de dragoste care trebuia să supravieţuiască şi să evite banalul. Ce s-a întâmplat cu ea, vom afla duminică, 9 iunie începând cu ora 20.15, la Teatrul de Artă Bucureşti.

În ultima săptămână a Festivalului vor fi prezentate publicului şi fragmente din textele acum în lucru în cadrul atelierului Scrie despe Tine.

Pornind de la experienţele lor personale, cei mai tineri cursanţi ai atelierului Scrie despre Tine au creat poveşti captivante pe care le vor prezenta într-un spectacol-lectură, marţi 4 iunie, începând cu ora 19.00, în sala 205B a UNATC.

Este un puzzle de texte şi poveşti pe care jucătorii Scrie despre Tine le dezvoltă în lucrul la piesele de teatru în curs de scriere. Sunt texte pe teme personale, asumate, despre identitatea şi întrebările cele mai puternice pe care le ridică asumarea unei poveşti personale care devine piesă de teatru, declară Vera Ion şi Sorin Poamă, fondatori ai proiectului Scrie despre Tine.

Festivalul se încheie, aşa cum se cade, cu o petrecere la care sunt invitaţi toţi cei care au participat la evenimente: scriitori, actori, regizori, membri ai echipei experimentale şi spectatori. Petrecerea va avea loc în Club Control, începand cu ora 23.00, iar Fanfara Extraterestră îi va însoţi până în zori pe toţi cei care doresc să sărbatorească succesul acestei prime ediţii a Festivalului Scrie despre Tine.

Alte informaţii despre evenimentele acestei ultime săptămâni a Festivalului Scrie despre Tine găsiţi mai jos:

Texte în lucru

Marţi, 4 iunie, ora 19.00

UNATC, sala 205b

Intrare liberă

texte in lucru

ULTIMII EROI

De: Anca Ştefan

Cu: Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdeş, Marian Olteanu, Sever Bârzan

Joi, 6 iunie, ora 19.30

Teatrul Apropo (Strada Foişorului nr. 160)

Intrare liberă

Despre piesă:

Un grup de adolescenţi dintr-un oraş de provincie visează la Bucureşti cu gândul că, atunci când vor ajunge acolo, toate problemele vor dispărea ca prin minune. Între timp, trec prin experienţe mai mult sau mai puţin normale.

Despre autoare:

Anca Ştefan s-a născut în 1986 şi a crescut într-un oraş mic cu mulţi prieteni şi multe felinare. A vrut să se faca zidar, dar a ajuns să scrie poezii. A publicat trei volume de versuri la 13, 15, 17 ani (“Echivalentul întrebărilor” , “Aici se respiră” , “Creşteri” ) şi a luat şi ceva premii pentru ele până la 19 ani. Cel de-al treilea volum a fost transformat în piesa de teatru “Gândurile naşului din cutie” care a luat premiul I la Festivalul Naţional de Teatru în Limba Engleză (2005). Apoi Anca s-a dus la Bucureşti să lucreze în advertising. Acolo a terminat o facultate şi un master care aproape i s-au părut interesante, a participat la workshop-ul de scenaristică “First Draft” şi, de vreo cinci ani, e copywriter.

LA BUCĂTĂRIE ŞI LA MARE

De Cosmin Briciu

Regia: Vera Ion, Sorin Poamă

Cu: Ştefan Pătraşcu, Oana Popescu

Duminică, 9 iunie, ora 20.15

Teatrul de Artă Bucureşti (str. Sfântul Ştefan 21)

Intrare liberă

Despre piesă:

Povestea relaţiei de mai bine de 10 ani dintre doi tineri care îşi promit că nu vor deveni ca parinţii lor, că nu se vor blaza, că vor creşte împreună. Până la urmă, relaţia lor devine o construcţie mai mare decât ei şi nu pot decât să o vadă cum se prabuşeşte sub ochii lor.

Despre autor:

Cosmin Briciu s-a născut în 1977 în București, a făcut “uman” la Colegiul Dimitrie Cantemir, apoi filosofie la particulară unde a terminat cu o licență în estetică, apoi sociologie, nivele post-universitare, la stat. A fost profesor de liceu, ziarist, angajat la Guvern într-o organizație care făcea, în cea mai mare parte din timp, cercetare sociologică, iar în prezent este angajat într-un institut de cercetare din sectorul public. A devenit parte din experiența Scrie despre Tine după ce a urmărit spectacolul Ichclown, era într-o perioadă în care se gândea să realizeze un documentar antropologic despre membrii generației lui, iar poveștile de pe scenă i s-au părut familiare.

Intrarea la toate spectacolele din Festivalul Scrie despre Tine este liberă şi se face în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre proiect:

www.scriedespretine.com

la bucatarie si la mare

Reprezentaţiile primei ediţii a Festivalului de Teatru Scrie despre Tine au loc în locaţiile partenere:  MNAC, Teatrul Act, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Apropo, Teatrul Luni Green Hours, Legere Café, Lente&Cafea JoinPoint, Cărtureşti Café Verona, UNATC.

Festivalul Scrie despre Tine este un proiect cultural finanţat de AFCN şi realizat sub înaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucureşti.

Parteneri media: COCOR Media Channel, Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Şapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte şi Meserii, Fundaţia Paspartu, ArtAct Magazine, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu, Bucharest-Guide.ro.

 

ultimii eroi

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.