Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”, ediţia a VI-a

0

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, îşi deschide porţile în acest sfârşit de săptămână. Festivalul se va desfăşura în perioada 22 – 24 iunie, între orele 10.00 – 22.00, în Parcul Cişmigiu, iar accesul publicului este gratuit.

Sursa: aici.

Evenimentul se va deschide vineri, orele 15.00, cu o paradă a costumelor populare româneşti şi internaţionale, pe traseul Piaţa George Enescu – Bulevardul Victoria – Parcul Cişmigiu. Pe parcursul celor trei zile de festival, bucureştenii vor avea parte de numeroase spectacole folclorice, de un târg al meşteşugarilor, precum şi de un spaţiu gastronomic. Odată cu cea de-a şasea ediţie, festivalul va include şi o secţiune ecologică, manifestările propuse – refoloseşte şi reciclează, ateliere de desen în aer liber şi gimnastică energetică – fiind pentru toate categoriile de vârstă.

Spre încântarea publicului, pe scena Foişorului din Parcul Cişmigiu şi pe cea principală, amplasată pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo, vor urca zilnic ansambluri folclorice româneşti şi internaţionale, grupuri de copii, precum şi artişti de renume ai muzicii populare româneşti, alături de cei ai comunităţilor şi minorităţilor naţionale. Ansamblurile străine invitate sunt reprezentative pentru folclorul din Rusia, Turcia, Irlanda, Cipru, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina.

În cadrul târgului, meşteşugarii veniţi din toate colţurile ţării îşi vor expune produsele şi obiectele de artizanat. Zona gastronomică oferă cele mai savuroase mâncăruri tradiţionale. În plus, doritorii se vor putea relaxa plimbându-se cu trăsurile pe aleile parcului.

Şi copiii vor avea parte de numeroase surprize. Aceştia se vor plimba cu poneii în zona special amenajată şi vor participa la ateliere de creaţie. Pe ambele scene ale festivalului, cei mici vor putea urmări, în zilele de sâmbătă şi duminică, numeroase piese de teatru.

Sunteţi aşteptaţi în Parcul Cişmigiu pentru trei zile de muzică, dans şi artă populară!

Vizualizează programul complet

 

Perioada: 22.06.2012 – 24.06.2012
Locatie: Parcul Cişmigiu, Bucuresti.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează