Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” / 24–26 iunie 2011

0

Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” este singurul eveniment de acest tip din zona de sud a României, (ultimul eveniment cultural de acest gen a avut loc în anul 1969) şi unul dintre evenimentele marcante ale anului cultural românesc, în care prezenţa în România a unor importante ansambluri folclorice din ţară şi din întreaga lume reprezintă o recunoaştere naţională şi internaţională.

Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, se va desfăşura în perioada 24–26 iunie, în Parcul Cişmigiu.

Evenimentul este realizat în coproducţie cu Societatea Română de Televiziune şi în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Festivalul include trei mari secţiuni: muzică (o scenă la foişor şi o scenă amplasată pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo), târg de meşteşugari (40 de căsuţe cu produse şi obiecte tradiţionale româneşti) şi spaţiu gastronomic. Evenimentul se va deschide vineri 24 iunie, cu o paradă a costumelor populare româneşti şi internaţionale, care se va desfăşura pe traseul: Ateneul Român (Piaţa George Enescu) – Calea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Parcul Cişmigiu (intrare Arhivele Statului).

Oferta manifestărilor este bogată: concerte ale rapsozilor populari, tarafuri rurale şi pseudo – rurale, fanfare, tarafuri de muzică lăutărească, ansambluri folclorice româneşti şi internaţionale, ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale.

Proiectul cultural mai include ateliere de creaţie pentru copii, precum şi plimbări cu trăsuri şi ponei în zone special amenajate. Manifestările menţionate se vor desfăşura pe toată perioada festivalului, în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Perioada: 24.06.2011 – 26.06.2011 Locatie: Parcul Cișmigiu

Sursa: contul de Facebook al festivalului.

foto Florin Ghinda, 22 iunie 2011


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.