Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” / 24–26 iunie 2011

0

Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” este singurul eveniment de acest tip din zona de sud a României, (ultimul eveniment cultural de acest gen a avut loc în anul 1969) şi unul dintre evenimentele marcante ale anului cultural românesc, în care prezenţa în România a unor importante ansambluri folclorice din ţară şi din întreaga lume reprezintă o recunoaştere naţională şi internaţională.

Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, se va desfăşura în perioada 24–26 iunie, în Parcul Cişmigiu.

Evenimentul este realizat în coproducţie cu Societatea Română de Televiziune şi în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Festivalul include trei mari secţiuni: muzică (o scenă la foişor şi o scenă amplasată pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo), târg de meşteşugari (40 de căsuţe cu produse şi obiecte tradiţionale româneşti) şi spaţiu gastronomic. Evenimentul se va deschide vineri 24 iunie, cu o paradă a costumelor populare româneşti şi internaţionale, care se va desfăşura pe traseul: Ateneul Român (Piaţa George Enescu) – Calea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Parcul Cişmigiu (intrare Arhivele Statului).

Oferta manifestărilor este bogată: concerte ale rapsozilor populari, tarafuri rurale şi pseudo – rurale, fanfare, tarafuri de muzică lăutărească, ansambluri folclorice româneşti şi internaţionale, ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale.

Proiectul cultural mai include ateliere de creaţie pentru copii, precum şi plimbări cu trăsuri şi ponei în zone special amenajate. Manifestările menţionate se vor desfăşura pe toată perioada festivalului, în intervalul orar 10.00 – 22.00.

Perioada: 24.06.2011 – 26.06.2011 Locatie: Parcul Cișmigiu

Sursa: contul de Facebook al festivalului.

foto Florin Ghinda, 22 iunie 2011


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează