Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară 2011

0

ICR, partener al Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, ediţia a II-a

În perioada 18-27 august 2011, Asociaţia Film România şi Fundaţia pentru poezie “Mircea Dinescu” organizează, la Portul Cultural Cetate, Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, ediţia a II-a, având tema Dunărea. Finanţat de Consiliul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român, festivalul va păstra şi în acest an reţeta verificată cu ocazia primei ediţii, înlocuind însă ingredientele balcanice cu cele dunărene. Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicată uneia dintre ţările riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România, Moldova şi Ucraina.

În trei spaţii diferite vor fi proiectate pelicule din ţara care devine subiectul zilei, iar la mesele luate în comun, invitaţii – producători, regizori şi actori veniţi să-şi prezinte filmele, reprezentanţi ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalişti – vor descoperi savoarea bucătăriei din ţara respectivă. Alături de filme noi, cu premii importante în palmares, se vor proiecta – în chip de tuşă retro consonantă cu spiritul locului – pelicule de arhivă legate de Dunăre.

Ziua dedicată României va fi centrată pe fenomenul botezat cu această ocazie THE NEXT ROMANIAN WAVE şi va propune atentiei publicului scurtmetrajele şi documentarele unor tineri cineaşti români talentaţi aflati la început de drum. Dimineaţa vor fi organizate dezbateri şi conferinţe de presă dedicate filmelor din ajun.

Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară nu are un caracter competitiv, menirea lui nefiind să hrănească orgolii, ci să trezească interesul si curiozitatea faţă de vecinul adesea prea puţin cunoscut. Această formulă slujeşte perfect scopurile Festivalului: atragerea atenţiei asupra unor spaţii culturale efervescente şi mijlocirea unor întîlniri ce vor duce cu siguranţă la legături de cursă lungă şi colaborări internaţionale.

În cele zece zile de sărbătoare pe malul Dunării si spectatorii ocazionali vor avea ocazia să vizioneze cele peste 100 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje (intrarea la proiecţii şi la celelalte evenimente fiind liberă), să participe la întalniri cu cineaştii din ţările dunărene şi să deguste (contra cost) aceleaşi delicatese gastronomice ca şi invitaţii.

Între 2 şi 4 septembrie 2011, Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară va avea o replică de trei zile la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Portul cultural Cetate se alfă pe malul Dunării, în judeţul Dolj, la 2 km de localitatea Cetate şi la 18 km de oraşul Calafat.

Sursa: icr.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.