Festivalul Artown a colorat Ploieștiul timp de zece zile

0

În numai zece zile, 31 de pereți ai unor clădiri din Ploiești au îmbrăcat haine noi, vesele, colorate și cu câte un mesaj exprimat frumos pentru cei care se vor opri să-l observe. Sinestezia urbană a cuprins întreg orașul pe durata Artown Festival prin pictură, magie, poezie, muzică și dans.

Au fost zece zile încărcate de artă pentru ploieșteni, pentru artiști, voluntari și organizatori deopotrivă. Fiecare zi a festivalului a găzduit evenimente conexe, de la concerte, reprezentații de dans contemporan, momente de poezie live, concerte de harpă, acte de magie live, până la ateliere creative și reprezentații de pictură. Fiecare eveniment a fost un prilej ca cei curioși sau simplii trecători să intre în atmosfera festivalului și să interacționeze cu arta.

Ploieștenii au fost încântați de manifestările artistice, dar și de picturile murale care au transformat complet unele clădiri din oraș, dându-le acum o nouă înfățișare. În total, 29 de artiști români și internaționali au pictat concepte unite de un mesaj comun care a reprezentat puntea dintre trecut și viitor pentru orașul Ploiești. Conceptele artiștilor prezenți la prima ediție a Artown Festival sunt decorative, aducând culoare zonelor unde sunt pictate, dar au mesaje puternice în spate, importante pentru societatea actuală – sustenabilitatea,iar o mare parte dintre concepte aducând în discuție și istoria Ploieștiului. Artown Festival 2022 a reunit artiști plastici din România, dar și din Italia, Republica Moldova, Finlanda, Ucraina, Peru și Germania. Toți au ani de experiență în diferite nișe ale desenului și se bucură de renume și recunoaștere în lumea artei vizuale.

Organizatorii festivalului au fost impresionați de publicul numeros care s-a oprit să se bucure de arta care s-a desfășurat în fața sa în aceste zile, de sprijinul pe care l-au primit din partea voluntarilor evenimentului și tuturor celor implicați. Transmit astfel că Festivalul Artown a fost un succes colorat și vesel, iar pe viitor își propun să continue manifestul început anul acesta și să organizeze și alte ediții.

Artown Festival a fost organizat de buchARTest, s-a bucurat de susținerea Primăriei Municipiului Ploiești, iar pentru prima ediție a fost sprijinit de DEH (Danube Engineering Hub), Ness Proiect Europe, Actemium, Cemrom, Kraftanlagen, Oltina, WDP, Caparol și Sportek.

Artown Festival s-a aflat la prima ediție și este un manifest urban și social pentru o lume mai colorată, mai plină de viață în orașul Ploiești. Am folosit arta ca declarație publică și ne-am dorit, astfel, să generăm conștientizarea problemelor sociale din România. Intervențiile urbane sunt menite să stârnească dialoguri pentru comunitate și monologuri pentru privitori, în același timp, fiind o invitație deschisă spre schimbare. Ele reflectă vocea și exprimă valorile societății noastre, în timp ce transformă un oraș.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.