Festival de cultura si muzica indiana la Bucuresti / Namaste India 30 septembrie – 2 octombrie

0

Festivalul “Namaste India”, ediţia a III-a, la Muzeul Satului

Vesti bune pentru iubitorii culturii indiene! Namaste India revine in Bucuresti. Editia a III-a va avea loc la Muzeul Satului în perioada 30 Septembrie – 02 Octombrie 2011. Cea de a III-a ediţie a festivalului „Namaste India” este dedicata marelui poet Rabindranath Tagore, primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în anul 1913.
Evenimentul va comemora cei 150 de ani de la naşterea poetului indian prin organizarea unei conferinţe: “Rabindranath Tagore, Citizen of His Country and of the Universe” . Invitata este prof. dr. Uma Dasgupta, la ora actuală cea mai importantă specialistă, în opera şi viaţa lui Tagore, coordonatoare a seriei „Tagore” la prestigioasa Oxford University Press. Conferinţa oferă un portret al lui Rabindranath Tagore, poetul și umanistul. Vom cunoaşte familia şi societatea bengaleză din anii formării sale, vom înţelege dezvoltarea sa ca poet, autor de povestiri şi nuvele, eseist, reformator al educaţiei şi îl vom percepe ca pe una din vocile modernităţii indiene, cu un mesaj universal, valabil chiar şi astăzi.

Recitalul de poezie va oferi un prilej unic de întâlnire cu geniul lui Tagore prin magia cuvintelor izvorâte din inimă iar expoziţia de fotografie va ilustra natura Bengalului de Vest, locul natal al lui Tagore, precum şi scene din viaţa rurală, simboluri ce se regăsesc în opera poetului.

Programul mai cuprinde spectacole de muzică şi dans, lansări de carte, târg de produse tradiţionale şi specialităţi culinare, impresii de călătorie, proiecţii de filme. În plus, prin ateliere interactive, vizitatorii vor putea învăţa arta îmbrăcării saree-ului, regulile de bază ale dansului clasic şi devoţional, arta mehndi (decorarea mâinilor cu henna) precum şi o introducere în limba Sanscrită şi limba Hindi.

Mai multe informatii pe site-ul evenimentului namasteindia.ro


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează