Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festival de cultura si muzica indiana la Bucuresti / Namaste India 30 septembrie – 2 octombrie

0

Festivalul “Namaste India”, ediţia a III-a, la Muzeul Satului

Vesti bune pentru iubitorii culturii indiene! Namaste India revine in Bucuresti. Editia a III-a va avea loc la Muzeul Satului în perioada 30 Septembrie – 02 Octombrie 2011. Cea de a III-a ediţie a festivalului „Namaste India” este dedicata marelui poet Rabindranath Tagore, primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, în anul 1913.
Evenimentul va comemora cei 150 de ani de la naşterea poetului indian prin organizarea unei conferinţe: “Rabindranath Tagore, Citizen of His Country and of the Universe” . Invitata este prof. dr. Uma Dasgupta, la ora actuală cea mai importantă specialistă, în opera şi viaţa lui Tagore, coordonatoare a seriei „Tagore” la prestigioasa Oxford University Press. Conferinţa oferă un portret al lui Rabindranath Tagore, poetul și umanistul. Vom cunoaşte familia şi societatea bengaleză din anii formării sale, vom înţelege dezvoltarea sa ca poet, autor de povestiri şi nuvele, eseist, reformator al educaţiei şi îl vom percepe ca pe una din vocile modernităţii indiene, cu un mesaj universal, valabil chiar şi astăzi.

Recitalul de poezie va oferi un prilej unic de întâlnire cu geniul lui Tagore prin magia cuvintelor izvorâte din inimă iar expoziţia de fotografie va ilustra natura Bengalului de Vest, locul natal al lui Tagore, precum şi scene din viaţa rurală, simboluri ce se regăsesc în opera poetului.

Programul mai cuprinde spectacole de muzică şi dans, lansări de carte, târg de produse tradiţionale şi specialităţi culinare, impresii de călătorie, proiecţii de filme. În plus, prin ateliere interactive, vizitatorii vor putea învăţa arta îmbrăcării saree-ului, regulile de bază ale dansului clasic şi devoţional, arta mehndi (decorarea mâinilor cu henna) precum şi o introducere în limba Sanscrită şi limba Hindi.

Mai multe informatii pe site-ul evenimentului namasteindia.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.