Festival de colinde pentru copii si tineri cu si fara dizabilitati fizice /3 decembrie 2010

0

Asociaţia IHTIS anunţă a doua ediţie a festivalului de colinde pentru copii şi tineri cu şi fără dizabilităţi fizice

Asociaţia IHTIS România, fondată de şi pentru persoanele cu dizabilităţi fizice, va organiza în luna decembrie 2010 a doua ediţie a festivalului de colinde ,,Suflet lângă suflet prin colindul românesc”. Evenimentul urmăreşte incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi fizice şi recunoaşterea lor ca resursă în societate. Organizatorii apelează la donatori şi sponsori pentru a strânge fondurile necesare organizării festivalului.

Încurajaţi de succesul ediţiei de anul trecut, organizatorii doresc să creeze o tradiţie din organizarea anuală a acestui festival, la care să participe copii şi tineri cu şi fără dizabilităţi fizice din toată ţara. Obiectivul evenimentului este de a crea un cadru în care tinerii cu şi fără dizabilităţi să ilustreze imaginea unei societăţi incluzive, în care pot convieţui şi împărtăşi pasiuni comune.

„Acest festival este unul din foarte puţinele evenimente din România unde tinerii cu dizabilităţi fizice au posibilitatea de a concura direct cu semenii lor fără astfel de probleme. Doar o competiţie în care toţi concurenţii pleacă de pe poziții de egalitate poate genera sentimentul de integrare socială deplină” a declarat a Mihaela Mihăescu, Preşedintele asociaţiei.

La fel ca la ediţia precedentă, festivalul se va desfăşura sub forma unei competiţii la care pot participa persoane cu vârste cuprinse între 6 şi 35 de ani, cu şi fără dizabilităţi fizice, tocmai pentru a nu lăsa loc discriminării. La ediţia 2009 au participat 82 de concurenţi din toată ţara, care au fost evaluaţi în mod egal de un juriu de specialitate format preponderent din interpreţi de muzică populară, printre care Dumitru Ridescu, Norica Enache, Doina Cernea, Petrică Ciobanu. Marele trofeu în 2009 a fost câştigat de Corul Şcolii pentru Hipoacuzici.

Festivalul va avea loc pe data de 3 decembrie 2010 la Centrul Cultural Tinerimea Română din Bucureşti,  începând cu ora 17. Deşi multe dintre acţiuni sunt efectuate pro bono, pentru organizarea festivalului este necesar un buget de aproximativ 9.000 de ron, care să acopere cheltuielile legate de transportul şi cazarea concurenţilor, închirierea sălii, premii. Organizatorii fac un apel la donatori şi sponsori, în speranţa de a obţine în timp util fondurile necesare care să facă posibilă organizarea în bune condiţii a actualei ediţii.

IHTIS România a câştigat în cadrul Galei Societăţii Civile 2010 Premiul Special al Fundaţiei ERSTE la categoria „Servicii sociale pentru categorii defavorizate” pentru proiectul ÎMPREUNĂ ÎNTREGI, proiect care militează pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi fizice şi pentru recunoaşterea lor ca resursă în societate.

Despre Asociaţia IHTIS România:
IHTIS România este o asociaţie înfiinţată în anul 2004 de un grup de tineri cu dizabilități fizice, care, prin proiectele sale cultural-educative, urmăreşte integrarea socială a tinerilor cu dizabilităţi fizice. Misiunea asociaţiei este crearea unui cadru prielnic creşterii gradului de independenţă a tinerilor cu dizabilităţi fizice şi recunoaşterii acestora ca resursă în societate. Tinerii semnalează problemele pe care le întâmpină şi propun soluţii, astfel luând naştere proiectele de până acum ale asociaţiei.

Printre cele mai importante se numără: ÎMPREUNĂ ÎNTREGI (2009) – proiect prin care tinerii cu dizabilități fizice au demonstrat că pot fi parteneri în proiecte cu persoanele fără probleme fizice şi că, împreună, pot forma un grup, o societate, un întreg; postul online TV IHTIS, care oferă tinerilor cu dizabilităţi fizice posibilitatea de a se exprima; caravana IHTIS; peer counselling; editura IHTIS.

Cel mai important proiect propus de IHTIS este construirea unui Centru de Viaţă Independentă, pentru care, însă, este nevoie de fonduri. Mihaela Mihăescu, preşedintele asociaţei IHTIS şi ea însăşi persoană cu dizabiltăţi fizice, nu se ocupă doar de iniţierea şi desfăşurarea proiectelor, ci şi de publicarea unor cărţi tematice: ,,Viaţa în fotoliul rulant”,  ,,Eu şi lumea în care trăiesc”,  ,,Răvaş pentru lumea de azi” sau ,,Suflet lângă suflet prin cântec”.

www.asociatia-ihtis.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează