Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Femeile rome vor fi premiate la Gala Femeilor Rome

0

Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună” şi Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială organizează miercuri, 7 martie – Gala Femeilor Rome „Priveşte-mă aşa cum sunt!”, eveniment prilejuit de Ziua Internaţională a Femeii . Gala va avea loc  la Teatrul de revistă „Constantin Tănase” începând cu ora 19

Ajuns la a doua ediţie, Gala Femeilor Rome este un eveniment unic de promovare a femeilor rome care contribuie la îmbunătăţirea vieţii comunităţilor de romi prin munca lor în diferite domenii de activitate. Astfel, femei rome invizibile pentru  societatea românească vor fi premiate în cadrul Galei Femeilor Rome.

Anul acesta vor exista 6 secţiuni (pe următoarele domenii de activitate: educaţie, sănătate, social economic, participare publică, cultură şi mass-media ) la fiecare fiind subsecţiuni unde sunt nominalizate câte 3 femei rome. În total au fost nominalizate 46 de femei rome. Noutatea acestei ediţii este introducerea secţiunii Cea mai populară femeie romă a anului 2011” unde publicul larg va decide cine merită aceast titlu. Nominalizate la această categorie sunt: Zita Moldovan, Doiniţa Oancea şi Alina Şerban. Pentru a vota favorita accesaţi www.galafemeilorrome.ro. Juriul format din experţi reprezentanţi ai mediului diplomatic, instituţional, academic şi reprezentanţi ai societăţii civile au votat femeile nominalizate potrivit unor criterii care să demonstreze angajamentul şi dedicaţia femeilor asupra problematicii rome.

La eveniment ne vor încânta cu muzica lor: Marian Mexicanu, Ştefania Calonfir şi invitaţi surpriză. Gala Femeilor Rome se va încheia cu un cocktail într-o atmosferă destinsă, luminată de spriritul feminin! Vor fi expuse şi puse în vânzare suveniruri şi mărţişoare de la eveniment pentru a face mai departe donaţii.

“Femeile rome sunt deseori invizibile. Suntem obişnuiţi să le vedem pe cele exotice,  cerşetoare, vrăjitoare, sau hoaţe.  Gala Femeilor Rome sub sloganul “Priveşte-mă aşa cum sunt!” şi-a propus să arate  o altă imagine a femeilor rome pentru societatea românească: aceea de femei ce aduc contribuţii la  îmbunătăţirea imaginii romilor şi dezvoltarea comunităţilor din care provin. Astfel, femei rome, mai putin vizibile în societatea românească vor urca pe scena si preţ de câteva secunde vor fi aplaudate pentru rezultatele lor.  Mesajul cu care noi organizatorii venim este unul de încurajare, de creştere a vizibilităţii, şi de afirmare a  femeilor rome în spaţiul public. “ – a declarat Carmen Gheorghe una dintre cele trei iniţiatoare ale galei.

Pentru detalii şi alte informaţii vizitaţi www.galafemeilorrome.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.