Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Familia oamenilor de bine la Rocket Bike Fest V

0

Rocket Bike Fest, competiția de ciclism organizată de Asociația Help Autism și BikeXpert, ajunsă la cea de-a V-a ediție, pe 31 mai, dedicată strângerii de fonduri pentru susținerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică și intervenţie timpurie în autism, s-a încheiat cu participarea a peste 1000 de persoane, dintre care peste 400 de concurenți de toate vârstele.

IMG_2010 (1)

Amfitrionii competiției, Ovtavian Strunilă, ce a fost alături de concurenți pe tot parcursul zilei în calitatea sa de MC, și Radu Naum, Ambasador al Rocket Bike Fest, au felicitat concurenții și le-au oferit premiile, puse la dispozitie de partenerii ediției, pe scena amplasată în mijlocul pădurii, într-un cadru plin de zambete și energii bune.

Premiul special al ediției a fost cel al categoriei “Foundraiser voluntar” și a fost câștigat de Sara Maria Nicoară, în vârstă de 4 ani, concurentă și câștigătoare a unui binemeritat loc III la categoria “Bicicletă cu roți ajutătoare”, care în urma fondurilor strânse de la prieteni pentru copiii cu autism, a fost recompensată cu un city break la Roma, oferit de Agenția de turism Christian Tour.

Declarat cel mai important eveniment dedicat unei cauze nobile, Rocket Bike Fest reușește să integreze printre copiii tipici și copiii cu autism, oferindu-le șansa de a concura, de a învăța să iubeasca sportul, natura și învățându-i, astfel, să comunice cu ceilalți copii. Acestea sunt lecții importante de viață pe care acest eveniment dorește sa le ofere tuturor participanților sub indemnul “Pedalez, mă distrez, donez!”

Rocket Bike Fest adună în jurul său, la fiecare ediție a sa, vara și toamna, oameni ce prin implicarea lor contribuie la ajutorarea copiilor: sute de voluntari, echipele organizatorice, sponsori, parteneri media.

Un concurent de marcă al competiției a fost Principele Nicolae al României, un performer al ciclismului, implicat activ în acțiuni de binefacere.

“Vă mulțumesc pentru prezența mea aici, m-am mai implicat în actiuni pentru diverse Asociații și sper să revin și la alte ediții”, a declarat domnia sa. Tot acesta declara pe pagina sa de Facebook, la doar o zi dupa concurs: “Azi, de ziua copiilor, și eu mă simt ca în copilăriei după concursul de ieri la Rocket Bikefest, cu zgârieturi și vânătăi serioase care mi-au rămas peste tot corpul!”

Fondurile strânse la ediția a V-a din implicarea voluntarilor, donații la locul evenimentului și sponsorizări de la parteneri au ajuns la suma de 3.700 Euro, suma cu care Asociația va asigura servicii gratuite de diagnostic precoce, evaluare psihologică şi intervenţie timpurie copiilor cu tulburare din spectrul autist, fiind primul pas spre recuperare. Acești bani acoperă 333 de ore de terapie pentru copiii din Centrele Asociației Help Autism.

Sponsorizările de la partenerii Rocket Bike Fest, în produse și servicii, atât pentru premiile concurenților, tombolă, cât și pentru publicul din ziua evenimentului, au constat în: vouchere cadou, bilete de avion, vacanță în Europa, biciclete, cine romantice, ședințe foto, înghețată, tabere de vară în România, asigurarea hidratării necesară concurenților și celor implicați în organizare, jucării, dulciuri, ridicându-se la suma de aproximativ 15.000 Euro și contribuind la frumoasa desfășurare a acestui eveniment.

Susținătorii ediției: HP, Ciuc, BikeXpert, Aqua Carpatica, La Copac, Christian Tour, Blue Air, Mega Image, Isostar, Alexandreea Club Fitness & Spa, Alka, Danone, Boribon, Stretto, The Embassy, Ad-Hoc Bistro, Hambar, C&A, Paradisul Acvatic, Ferma Animalelor, Betty Ice, Kineto Bebe, Sun Plaza, Himalaya Travel, Stihl, Urban, Photosetup,Vegeta, Butan Gas, Ambulanta, Crucea Rosie, Brigada de Voluntari.

Partenerii media ai ediției: Itsy Bitsy, AGERPRES, Bursa, ParentingAds, Salon TV, Clinic TV, Vision Media Plus, Phoenix Media, Getica OOH, Euromedia, Mediaset, Academia de Fotografie, Biclistul.ro, Sports Planner, Ciclism.ro, Velocafe, Free Rider, Dirt Bike, Calendar Evenimente, B24Kids, Revista Bebelu, Sfatul Mamicilor, Kids News.ro, Urban Kid.ro, MamicaMea.ro, Maternitate.ro, SuntParinte.ro.

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber, fiind o competiție dedicată familiilor, copiilor, pasionaților de natură, pasionaților de ciclism și performerilor în acest sport. Obiectivul principal este conștientizarea autismului si susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist din cadrul centrelor Asociației Help Autism.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.