Expozitie in cadrul Institutului Francez / Bucuresti, 21 octombrie 2010

0

Artist: Laurent Pernel
Proiect: City Switch 2010
Locatie: Institutul Francez Bucuresti
Din 21 octombrie pana in 30 noiembrie 2010

Materiale: folie termoizolanta de supravietuire, aurita. Scotch dubla fata.

Producatori si parteneri:
Galeria Roger Tator – Lyon, Fundatia Ratiu Romania – Bucuresti, Muzeul National George Enescu Bucuresti, Institutul Francez Bucureşti, Ambasada Frantei la Bucuresti, Regiunea Rhône-Alpes, Centrul International de Arta Contemporana Bucuresti, Algeco, Bosch, Modernism.ro, gingergroup.ro

Laurent Pernel este reprezentat de Galeria Olivier Houg, Lyon.

Instalatia de la Institutul Francez Bucuresti este un proiect facut special pentru spatiul holului de la intrare. Laurent Pernel ne propune o relectura a unui spatiu obisnuit prin instalarea unui joc de benzi aurite care schimba ritmul arhitecturii spatiului. Acest artificiu (folosirea foliei de supravietuire) este inspirat de un salon din cadrul Ministerului Culturii din Paris.

In ecou cu actualitatea sociala recenta intre Franta si Romania si luand in considerare criza economica de azi care ne fragilizeaza, Laurent Pernel propune rediscutarea Devizei Franceze printr-o inlocuire ironica cu o alta, specifica economiei mondiale si societatilor noastre.

Context

Cu ocazia celei de-a doua editii a rezidentei City Switch, Galeria Roger Tator propune instalarea unui container maritim in Bucuresti, transformarea acestuia intr-un atelier artistic pe toata durata lunii octombrie si pastrarea lui ca si spatiu expozitional deschis publicului si prezentand o opera de arta contemporana, inedita si in situ.

Locatie: curtea interioara a Muzeului National George Enescu
Vernisaj: 2 noiembrie 2010, incepand cu ora 19h.

Copyright photo: Laurent Pernel

www.pernel.net

www.dda-ra.org

www.rogertator.com

www.fundatiaratiuromania.eu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează