Expoziţie de fotografie „STOP WASTING ANOTHER GENERATION”. AZI este vernisajul expoziţiei!

0

În perioada 11 martie-11aprilie 2013, artistul social Mugur Vărzariu vă invită să vizitaţi expoziţia intitulată “STOP WASTING ANOTHER GENERATION”, organizată la Biblioteca Naţională a României. Expoziţia se adresează pasionaţilor de fotografie, iubitorilor de artă, dar mai ales celor implicaţi şi interesaţi de problematica drepturilor omului.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 martie 2013, ora 16:00.

Expoziţia cuprinde 30 de lucrări fotografice ale artistului Mugur Vărzariu, realizate în anul 2012. Tema acestor fotografii este responsabilizarea comună în privinţa educaţiei copiilor de etnie romă. Fotografiile au fost realizate în diferite comunităţi de romi din România şi sunt oglinda condiţiilor grele în care trăiesc aceste familii.

manifest_stop

„Munca mea sa va continua până când voi reuşi să schimb atitudinile negative şi prejudecăţile despre romi. Am ales zone şi poveşti în care există mari nedreptăţi sociale- romi, droguri, prostituţie, bătrâni- pentru că am simţit că trebuie să fac ceva, că trebuie să mă implic“, a declarat Mugur Vărzariu.

Vizitatorii pot achiziţiona lucrările expuse, suma fiind folosită pentru susţinerea proiectelor şi expoziţiilor viitoare.

 

Despre Mugur Vărzariu:

mugur_n

În urmă cu 3 ani Mugur Vărzariu a renunţat la cariera în marketing şi  a ales fotografia pentru a se exprima ca activist social.  A devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciaţi fotojurnalişti din lume. Prin proiectele sale fotografice încearcă să atragă atenţia asupra problematicii romilor precum şi a altor categorii sociale defavorizate. În decembrie 2011 a fost premiat de UNICEF pentru o fotografie realizată în comunitatea de romi din Baia Mare. A continuat să documenteze problemele romilor, în colaborare cu Amnesty International, Open Society, UNICEF, UNHCR şi pentru a atrage atenţia lumii asupra situaţiei speciale în care se află aceştia.  

În 2012, fotografiile sale referitoare la problematica romilor au fost proiectate  în cadrul celui mai mare  Festival de Fotojurnalism din lume,  Visa pour l’Image care a avut loc în Perpignan, Franţa, fiind astfel singurul român ale cărui fotografii au fost prezentate doi ani la rând în cadrul acestui festival.

Fotografiile sale realizate la Baia Mare au atras atenţia New York Times, care a publicat un amplu articol  despre problemele romilor din România, prin prisma artistului social Mugur Vărzariu, în luna noiembrie 2012. În aceeaşi luna a devenit Explorator Canon, în cadrul programului Ambasadori Canon.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează