Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţie de fotografie „STOP WASTING ANOTHER GENERATION”. AZI este vernisajul expoziţiei!

0

În perioada 11 martie-11aprilie 2013, artistul social Mugur Vărzariu vă invită să vizitaţi expoziţia intitulată “STOP WASTING ANOTHER GENERATION”, organizată la Biblioteca Naţională a României. Expoziţia se adresează pasionaţilor de fotografie, iubitorilor de artă, dar mai ales celor implicaţi şi interesaţi de problematica drepturilor omului.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 martie 2013, ora 16:00.

Expoziţia cuprinde 30 de lucrări fotografice ale artistului Mugur Vărzariu, realizate în anul 2012. Tema acestor fotografii este responsabilizarea comună în privinţa educaţiei copiilor de etnie romă. Fotografiile au fost realizate în diferite comunităţi de romi din România şi sunt oglinda condiţiilor grele în care trăiesc aceste familii.

manifest_stop

„Munca mea sa va continua până când voi reuşi să schimb atitudinile negative şi prejudecăţile despre romi. Am ales zone şi poveşti în care există mari nedreptăţi sociale- romi, droguri, prostituţie, bătrâni- pentru că am simţit că trebuie să fac ceva, că trebuie să mă implic“, a declarat Mugur Vărzariu.

Vizitatorii pot achiziţiona lucrările expuse, suma fiind folosită pentru susţinerea proiectelor şi expoziţiilor viitoare.

 

Despre Mugur Vărzariu:

mugur_n

În urmă cu 3 ani Mugur Vărzariu a renunţat la cariera în marketing şi  a ales fotografia pentru a se exprima ca activist social.  A devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciaţi fotojurnalişti din lume. Prin proiectele sale fotografice încearcă să atragă atenţia asupra problematicii romilor precum şi a altor categorii sociale defavorizate. În decembrie 2011 a fost premiat de UNICEF pentru o fotografie realizată în comunitatea de romi din Baia Mare. A continuat să documenteze problemele romilor, în colaborare cu Amnesty International, Open Society, UNICEF, UNHCR şi pentru a atrage atenţia lumii asupra situaţiei speciale în care se află aceştia.  

În 2012, fotografiile sale referitoare la problematica romilor au fost proiectate  în cadrul celui mai mare  Festival de Fotojurnalism din lume,  Visa pour l’Image care a avut loc în Perpignan, Franţa, fiind astfel singurul român ale cărui fotografii au fost prezentate doi ani la rând în cadrul acestui festival.

Fotografiile sale realizate la Baia Mare au atras atenţia New York Times, care a publicat un amplu articol  despre problemele romilor din România, prin prisma artistului social Mugur Vărzariu, în luna noiembrie 2012. În aceeaşi luna a devenit Explorator Canon, în cadrul programului Ambasadori Canon.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.