Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / de la idei la devenire

0

Expoziţie de ciorne – CIORNE 1.0 / colecţie de oameni şi idei în devenire

Cum apar ideile? De unde vin? Încotro se duc? Care dintre ele prind viață? Sunt întrebări pe care cu toții ni le punem, mai ales dacă trăim de pe urma lor. Expoziția CIORNE 1.0 se ocupă de aceste întrebări, însă poate, mai mult decât orice, de una mult mai specifică, mai practică, și anume Cum evoluează ideile.

Fundatia Friends For Friends deschide expozitia CIORNE 1.0: o expoziție interactivă, modernă ,despre oameni și proiectele lor, care la prima ediție adună 25 de idei în devenire, așa cum au evoluat ele de la stadiul de gând și până la forma lor finală. Printre exponate se regăsesc ciorne precum versurile lui Tudor Chirilă, planificările pentru ”Let’s Do It, Romania 2010”, culisele campaniei ROM American, schițe pentru filmul ”Hârtia va fi albastră”(regizor Radu Muntean), Carla Szabo cu al său design de bijuterii, procesul care a dus la apariția publicației ”Decât o Revistă” și alte idei care au răzbătut din minți autohtone.

Așadar, expoziția înglobează proiecte sociale sau de business, design de mașini (Peugeot și Taifun C2C) și  de imobile (arhitecturale), campanii de publicitate (Rom.The American Takeover), design de produs (scaune, lampi, bijuterii), chiar și proiecte video (animatie, film) ca ”Joaca de Lut” a Muzeului Țăranului Român sau ”Subcarpați” de Ionuț Negrilă.

Expoziția este deschisă publicului începând cu 26 septembrie, orele 10-18:30 (luni-vineri), în mansarda Fundației Friends For Friends, pe Brezoianu nr. 4, et. 4, după care, până la sfârșitul anului, devine itinerantă în Bucuresti, în diverse spații publice.

Pentru a afla mai multe despre programul expozitional explorati www.ffff.ro.

#

Despre Fundația Friends for Friends

Fundația Friends for Friends (FFFF) susţine creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF, enumeram: Superscrieri – un concurs de jurnalism narativ, Biblioteca FFFF – peste 1000 de cărți utile profesioniştilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, această expoziție de ciorne.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.