Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia de fotografie “România, oameni şi locuri”, realizată de Sorin Onișor

0

Expoziţia de fotografie “România, oameni şi locuri”, realizată de Sorin Onișor, va fi vernisată la Bucureşti, pe 21 decembrie 2013, în cadrul Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Cele mai bune 100 de fotografii ale artistului Sorin Onișor, care înfațișează locuri cu totul speciale, din toate regiunile Romaniei, surprinse  mai ales la răsărit sau apus şi, fără excepţie, în toate anotimpurile, bătrâni înţelepţi care încă trăiesc izolat şi arhaic, oameni cu preocupări sau meserii aparte, dar şi veşnicia de la sate, compun expoziţia intitulată “România, oameni şi locuri”, care va fi vernisată la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti, sâmbătă, 21 decembrie 2013, ora 17.00.

Pe langă promovarea culturii, expoziţia are și scop caritabil, cele 100 de exponate putând fi achiziționate în cadrul vernisajului, iar pentru cele mai disputate fotografii se va licita. Fotografiile cumpărate vor fi semnate, la fața locului, de către autor. Banii obţinuţi vor fi utilizați pentru a cumpăra alimente, haine, medicamente, lemne de foc, rechizite, dar şi pentru transportul la şcoală al unor copii sărmani din familii pe care Sorin Onişor le sprijină.

Vreau să ofer bucurie pentru a primi… zâmbete. De aceea, în prag de Crăciun, scot la vânzare cele mai bune 100 de fotografii ale mele, realizate în ultimul deceniu. Banii vor ajunge la cele 10 familii necăjite pe care le am în grijă de câţiva ani”, a afirmat cunoscutul fotograf Sorin Onişor.

Fotografiile aflate sub genericul “România, oameni şi locuri” vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” până la data de 20 ianuarie 2014. Expoziția este deschisă publicului în cadrul  expunerii permanente, la etajul 1 al clădirii, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (în cursul săptămânii) și 10.00 – 19.00 (în week-end).

Poate că, pentru multă lume, deschiderea, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a expozitiei de fotografie semnata Sorin Onișor este neașteptată. Dar, unde în alta parte, ar fi mai potrivit să ne reamintim că și omul este inclus în biodiversitate? Și, poate că, este și momentul potrivit, la sfârșit de an, să ne oprim din goana prin viață pentru a încerca să privim chipurile celor din jurul nostru cu emoțiile, fizionomia particulară și expresivitatea unică fiecărei ființe umane, așa cum a fost ea imortalizată de către aparatul foto „îmblânzit” de către celebrul artist fotograf Sorin Onișor”.  – Dr. Aurora Stănescu, Departamentul Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale.

Asociatia EquiLife este partener în acest proiect, desfășurând, printre activitațile sale, acțiuni de promovare, în țară și în strainătate, a diversitații culturale și artistice, a tradițiilor naționale, precum si a initiativelor de succes ale românilor. “Cunosc și admir de multa vreme activitatea artistică a fotografului Sorin Onișor și sunt încantată ca, prin intermediul Asociatiei EquiLife, pe care am înființat-o la sfârșitul acestui an, avem posibilitatea de a susține asemenea inițiative impresionante care promovează arta, valorile românești și spiritul caritabil, deopotriva”, a afirmat Gabriela Grigori, Co-fondator Asociatia EquiLife.

Sponsori eveniment: AME design

Parteneri media: Televiziunea Romana, Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Salut Bucureşti, inParc, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, EduRomania – Portalul educației din România, Photosetup.

AME design este lider de piață de necontestat în ceea ce privește calitatea imprimării de mari dimensiuni și mari rezoluții, având drept caracteristici lipsa totală a dungilor de imprimare, densități foarte mari de culoare, gamă de culori RGB cu profile specifice fiecărui material, viteză foarte mare de printare, lipsa punctului de raster datorita tehnologiei tradiționale de printare fotografica durst lambda (expunere și developare) în tonuri continue, ducând astfel la o rezoluție aparentă de 4000 DPI pe o gama variata de materiale.

Despre organizatori:

Sorin Onișor a fost desemnat în 2010 ‘Fotograful anului’ de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, are la activ peste zece expoziţii personale de fotografie in tara si strainatate şi mai mult de 50 de expoziţii colective. A primit numeroase distincţii la diverse concursuri de fotografie, fiind supranumit şi ‘fotograful satului românesc’.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București adăpostește o colecție științifică de cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la Ecuator la regiunile polare. Prin aceasta, Muzeul conservă o parte din biodiversitatea României şi a Globului, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Asociatia EquiLife este o organizatie non-profit, a cărei misiune constă în creșterea nivelului calitații vieții oamenilor, prin informare, educare și incurajarea dezvoltării individului, a familiei și a societății către un stil de viață echilibrat.

afis_final expozitie

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.