Expoziţia de ceramică GALATEEA AZI

0

CENTRUL CULTURAL  PALATELE BRÂNCOVENEŞTI  MOGOŞOAIA &

UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI din ROMÂNIA

vă invită la expoziţia de ceramică 

GALATEEA AZI

8 septembrie – 16 octombrie 2013 

Vernisajul va avea loc in data de 8 septembrie, ora 17.00 la Centrul Cultural Palatele, Brâncoveneşti, Mogoşoaia

Expoziţia de ceramică GALATEEA AZI  cuprinde lucrările artiştilor vizuali ce folosesc materialul ceramic şi care au participat la evenimetele expoziţionale din galeria GALATEEA pe parcursul a doi ani. 2012-2013. Participanţii sunt din Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureş, Austria, Ungaria şi USA.

Arta ceramică contemporană şi-a diversificat modaliţăţile de expresie artistică, de la obiect la sculptură, mixed media, instalaţie şi performance, aducând o varietate de forme şi categorii stilistice, remarcând transdisciplinaritatea specifică artelor vizuale în secolul XX – XXI.

Evenimentul face parte din proiect amplu iniţiat cu ocazia aniversării, în anul 2013, a 60 de ani de existenţă a galeriei de artă GALATEEA, a 38 de ani de la primirea numelui care a consacrat-o. Anul acesta, galeria GALATEEA împlineşte doi ani de funcţionare de la redefinirea vizuală şi conceptuală ca spaţiu expoziţional contemporan pentru arta ceramicii. Proiectul conţine o serie de trei evenimente ce urmăresc modalităţile de exprimare şi comunicare artistică prin intermediul materialelor, tehnicilor şi tehnologiilor artei ceramicii:

Workshop internaţional de ceramică,(Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti), Mogoşoaia la care au  participat: Szilvia Ortlieb (Austria)

Andrea Éva Szőcs (Ungaria), Brian Kakas (USA), Ilie Rusu, Simona Tănăsescu, Georgiana Cozma (România) (1-13 august 2013). Coordonator: Cristina Bolborea.Manager de proiect:Georgiana Cozma

Conferinţă şi prezentarea arhivei de expoziţii a galeriei GALATEEA în data de 26 septembrie 2013, ora 19.00 ce se va ţine în galeria Galateea (Calea Victoriei, 132, sector 1, Bucureşti).

Vor vorbi Cristina Russu, Georgiana Cozma, Raluca Băloiu

Curator: Raluca Băloiu.

Expoziţia de ceramică  GALATEEA AZI  la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia în perioada 8 septembrie – 12 octombrie 2013
Curatori: Cristina Popescu Russu, Georgiana Cozma,  Ioana Şetran

Invitatie

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează