Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția “Copiii autiști, mici artiști!”

0

Asociația Împreună Pas cu Pas organizează expoziția “Copiii autiști, mici artiști!”

Pe 5 decembrie, de la ora 18.30, Serendipity Tea găzduiește vernisajul expoziției “Copiii autiști, mici artiști!”. Tablourile sunt realizate de către copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare din cadrul Asociației Împreună Pas cu Pas și vor rămâne expuse la Serendipity Tea până la sfârșitul lunii decembrie.

Cumpărarea unui tablou înseamnă o donație către copiii cu autism și alte tulburări! Banii strânși vor fi alocați continuării programului psihoeducațional “Împreună la școală”, ce se adresează copiilor cu nevoi speciale care frecventează școala și au nevoie de sprijin suplimentar în parcurgerea temelor și a curriculei școlare. Scopul programului este prevenirea abandonului școlar și dezvoltarea cognitivă și modelarea comportamentală a copiilor cu nevoi speciale astfel încât să aibă o viață adultă autonomă și productivă.

Tablourile sunt realizate în cadrul art-terapiei, prin mai multe tehnici: acuarelă, material textil, nasturi, carton și altele. “Ne bucurăm că reușim să expunem tablourile micilor noștri artiști, astfel încât să vadă cât mai mulți oameni ce lucruri deosebite pot face copiii cu autism. Sperăm ca acțiunea noastră să aibă succes pentru că cei mici au fost foarte sârguincioși și au realizat tablouri foarte frumoase, vesele și colorate. Credem că în această perioada oamenii sunt mai deschiși către semenii lor mai puțini norocoși și că vor dori să doneze pentru copiii cu dizabilități, bucurându-se în același timp de un cadou de Crăciun cu adevărat special pentru ei înșiși sau pentru cei dragi. Îi încurajăm pe toți cei care vor servi în luna decembrie un ceai aromat la ceainăria Serendipity să se gândească la copiii cu nevoi speciale care au confecționat tablourile și care au nevoie sprijin pentru a avea o viață mai bună.”, a afirmat Nicoleta Burlacu, Președinte Asociația Împreună Pas cu Pas. 

 

Asociatia Impreuna Pas cu Pas ofera sprijin copiilor cu autism si alte tulburari de dezvoltare si are ca scop sa ii invete pe acesti copii sa traiasca in limitele conditiei lor si sa foloseasca aspectele pozitive ale acesteia, devenind increzatori si independenti.

Serendipity Art, Coffee & Tea este o oaza de liniste si magie in centrul orasului. Ceainarie si mai mult decat atat: librarie, wi-fi free, expozitii pictura si fotografie, concerte live, workshop-uri de dezvoltare personala, ateliere de mozaic, grafica, handmade, pictura pe vase ceramice si multe altele.

 

Asociatia Impreuna Pas cu Pas ofera sprijin copiilor cu autism si alte tulburari de dezvoltare si are ca scop sa ii invete pe acesti copii sa traiasca in limitele conditiei lor si sa foloseasca aspectele pozitive ale acesteia, devenind increzatori si independenti.

Serendipity Art, Coffee & Tea este o oaza de liniste si magie in centrul orasului. Ceainarie si mai mult decat atat: librarie, wi-fi free, expozitii pictura si fotografie, concerte live, workshop-uri de dezvoltare personala, ateliere de mozaic, grafica, handmade, pictura pe vase ceramice si multe altele.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.