Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Experiențe la Conacul Nucu în regiunea Urlațiului

0

Acum câțiva ani am început restaurarea unui vechi conac, pe care noi l-am numit, simplu, Nucu. Construită în 1912, este una dintre puținele crame boierești care s-au păstrat în regiunea Urlațiului și care se află în proces de revitalizare. Aici vom organiza în curând evenimente de marcă, vom aduna împreună comunitatea prin activități incluzive și vom atrage turiști în zonă, punând în valoare tradițiile, produsele și patrimoniul local. Conacul Nucu a răzbit de-a lungul a mai bine de un secol și acum a sosit momentul să fie prețuit și pus în valoare. În locul degradării odată cu trecerea timpului, am ales să salvăm o casă frumoasă de la abandon și să îi scriem noi pagini de istorie. Nucu reînvie și va primi în curtea sa comunitatea, precum și vizitatori dornici să descopere tradițiile, produsele și patrimoniul din jur. Cum poți contribui?

Avem o serie de recompense și servicii pe care le poți achita în avans, de la participarea la un brunch cultural, până la un weekend la conac plin de momente memorabile. Poți chiar să îți alegi și un butoi de stejar făurit de un meșter local, numai bun de umplut cu vin de Dealu Mare.

Ce vom face?

Suntem Simona și Mircea Crisbășanu și am înființat Centrul Cultural & Comunitar Nucu pentru a dezvolta viața culturală cu valori autentice în orașul Urlați, județul Prahova.

Conacul Nucu a răzbit de-a lungul a mai bine de un secol și acum a sosit momentul să fie prețuit și pus în valoare. Pe vremuri boierii se întâlneau aici nu doar să producă vin bun, ci și să discute chestiunile importante ale vremurilor, sau pur și simplu să se destindă alături de familie și de prieteni. În locul degradării odată cu trecerea timpului, am ales să salvăm o casă frumoasă de la abandon și să îi scriem noi pagini de istorie. Nucu reînvie și va primi în curtea sa comunitatea, precum și vizitatori dornici să descopere tradițiile, produsele și patrimoniul din jur.

Cu sprijinul tău vom finaliza restaurarea și ne vom putea bucura apoi împreună de minunate experiențe în regiunea viticolă Dealu Mare!

În plus față de activitățile și tururile pentru promovarea regiunii ne dorim să transformăm Conacul Nucu într-un spațiu-hub pentru copii, tineri și familiile lor în care aceștia să găsească oportunități de dezvoltare și de interacțiune. Vom deschide porțile noastre și vom invita să participe și persoanele vulnerabile din Urlați și împrejurimi.

Detalii aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.