Eveniment unic de iluminare a unui cimitir-fortareata in Tara Lovistei

2

EVENIMENTUL DE INAUGURARE A SISTEMULUI DE ILUMINARE A CIMITIRULUI EROILOR DIN COMUNA TITEȘTI, VÂLCEA

– cimitir-fortăreață construit de soldații germani în timpul Primului Război Mondial –

În data de 22 octombrie 2011, începând cu ora 16:00, în satul Titești, comuna Titești, județul Vâlcea, va avea loc evenimentul de inaugurare a sistemului de iluminare a Monumentului Eroilor din Dealul Mlăcii. Acesta reprezintă un cimitir-fortăreață, monument istoric clasa B, construit de soldații germani în timpul Primului Război Mondial. În această locație sunt înmormântați atât soldați români, cât și germani, monumentul fiind restaurat de curand de către Obștea de Moșneni a satului Titești.

Proiectul de iluminare, care a fost inițiat anul acesta de fii ai satului și susținut de autoritățile locale, are atât un obiectiv estetic, cât și unul de mobilizare comunitară. Primul obiectiv presupune iluminarea monumentului, astfel încât prin poziția sa în mijlocul Țării Loviștei, înconjurat de munți, acesta să fie vizibil noaptea din orice punct al regiunii. Al doilea obiectiv presupune realizarea unui eveniment în care autoritățile și organizațiile satului, grupurile informale interesate de regiune, precum și membrii comunității să-și unească forțele pentru realizarea unui proiect comun pentru și despre comunitate.

Evenimentul se va desfășura în incinta monumentului-fortăreață din Dealul Mlăcii și va conține momente de poezie, proiecții video și foto, recitaluri, un concert surpriză și alte pretexte pentru ca membrii comunității să se întâlnească și să se bucure de un eveniment comun, întârind sentimentul de mândrie și apertenență la zonă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează