Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment unic de iluminare a unui cimitir-fortareata in Tara Lovistei

2

EVENIMENTUL DE INAUGURARE A SISTEMULUI DE ILUMINARE A CIMITIRULUI EROILOR DIN COMUNA TITEȘTI, VÂLCEA

– cimitir-fortăreață construit de soldații germani în timpul Primului Război Mondial –

În data de 22 octombrie 2011, începând cu ora 16:00, în satul Titești, comuna Titești, județul Vâlcea, va avea loc evenimentul de inaugurare a sistemului de iluminare a Monumentului Eroilor din Dealul Mlăcii. Acesta reprezintă un cimitir-fortăreață, monument istoric clasa B, construit de soldații germani în timpul Primului Război Mondial. În această locație sunt înmormântați atât soldați români, cât și germani, monumentul fiind restaurat de curand de către Obștea de Moșneni a satului Titești.

Proiectul de iluminare, care a fost inițiat anul acesta de fii ai satului și susținut de autoritățile locale, are atât un obiectiv estetic, cât și unul de mobilizare comunitară. Primul obiectiv presupune iluminarea monumentului, astfel încât prin poziția sa în mijlocul Țării Loviștei, înconjurat de munți, acesta să fie vizibil noaptea din orice punct al regiunii. Al doilea obiectiv presupune realizarea unui eveniment în care autoritățile și organizațiile satului, grupurile informale interesate de regiune, precum și membrii comunității să-și unească forțele pentru realizarea unui proiect comun pentru și despre comunitate.

Evenimentul se va desfășura în incinta monumentului-fortăreață din Dealul Mlăcii și va conține momente de poezie, proiecții video și foto, recitaluri, un concert surpriză și alte pretexte pentru ca membrii comunității să se întâlnească și să se bucure de un eveniment comun, întârind sentimentul de mândrie și apertenență la zonă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.