Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EVENIMENT: ROMANIA – Supravietuire si afirmare prin DIPLOMATIE in anii razboiului rece

0

Cercul Militar National si Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri 23 octombrie, de la 18:30 la conferinta dl. Ambasador Nicolae Ecobescu din cadrul Conferintelor Cercului Militar National  pe tema:

„ROMANIA – Supravietuire si afirmare prin DIPLOMATIE in anii razboiului rece”

Invitatul va povesti participantilor evenimentele si momentele cele mai semnificative prin care diplomatia romanas-a facut remarcata intr-o perioada istorica extrem de dificila pentru statele aflate sub influenta URSS. Ceea ce a definit diplomatia romana in perioada razboiului rece a fost distantarea graduala, bine gindita, fata de Rusia si construirea unei „voci” proprii si a unei politici externe coerente si eficiente.

Moderatorul evenimentului va fi dl. general (r) Mihail E. Ionescu.

Cartea cu acelasi titlu, in doua volume, a fost lansata in luna septembrie sub egida Fundatiei Europene „Nicolae Titulescu”. Lucrarea va fi disponibila in cadrul evenimentului, pentru cei interesati.

Diplomat cu o lunga cariera, avand experienta unor momente de rascruce in politica lumii, Nicolae Ecobescu reprezinta un reper in jurul caruia se pot reconstitui actiunile de afirmare a vocii Romaniei in concertul natiunilor. Capacitatea de sinteza si  analiza a evenimentelor, credibilitatea si prestigiul de care se bucura distinsul ambasador si nu in ultimul rand puterea lui de munca sunt pietrele de temelie care sustin conceperea unei lucrari fundamentale pentru evaluarea corecta a politicii Romaniei in anii de dupa 1945.

 

Nicolae Ecobescu si-a asumat sarcina de a porni aceasta opera cu un titlu plin de semnificatii, care da sens intelegerii politicii externe concepute doar la Bucuresti. Coautor si coordonator discret al studiilor publicate in volume, Nicolae Ecobescu face prin acest eveniment editorial o pledoarie pentru cunoasterea radacinilor politicii externe romanesti de larga respiratie europeana fundamentate de Nicolae Titulescu” – Jurnalul National, Dan Constantin.

 

Nicolae Ecobescu – Doctor in drept, specialitatea drept international public. Diplomat de cariera, gradul de ambasador din 1967. Functii diplomatice mai importante: Reprezentant al Romaniei pe linga Oficiul Euopean al ONU (Geneva); Sef al delegatiei romane in Comitetul celor 18 state pentru dezarmare (Geneva); Adjunct al Ministrului Afacerilor Externe; Sef al Protocolului de Stat; Ambasador al Romaniei in Republica Elena.

Participarea este posibila prin inscriere la contact@victorie.ro

Data: 23 Octombrie 2013; Ora: 18:30

Evenimentul va avea loc la Sala de Marmura a Cercului Militar National.

INTRARE LIBERA

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.