Elevii sunt mai aproape de orașul lor prin Atelierele de Educație Urbană și Ecologică

0

Asociația Komunitas, în parteneriat cu Colegiul Tehnic ”Traian”, organizația Linnalabor din Estonia și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, va derula un nou proiect educațional, ca parte a strategiei de dezvoltare comunitară pe care Komunitas o implementează din anul 2012 în cartierul bucureștean Tei.

komunitas

Elevii Colegiului Tehnic ”Traian” vor putea participa în perioada  martie- iunie 2013  în proiectul ”La mine la școală se întâmplă ceva super!”, care îmbină activitățile practice cu educația non-formală, sub forma unor ateliere săptămânale. Proiectul are două componente, specializate pe grupa de vârstă careia i se adresează. Elevii de gimnaziu vor participa la ateliere de educație ecologică, iar cei din învățământul liceal la ateliere de educație urbană. Activitățile cuprind exerciții de educație și ecologie urbană bazate pe metode proprii, create și pilotate de Asociația Komunitas în ultimii 4 ani.

La finalul proiectului, elevii vor prelua inițiativa și vor realiza câteva intervenții în curtea școlii, alături de echipa de proiect, voluntari, părinți și conducerea școlii. Prin comunicare directă, toți acești actori urbani vor contribui la personalizarea spațiului din curtea liceului, acesta aducând beneficii pe termen lung pentru creșterea atractivității mediului școlar.

 Dorim ca la sfârșitul proiectului, elevii să fie mai implicați şi mai conștienți de problemele legate de protecţia mediului şi dezvoltare urbană integrată și, în același timp,  mai activi în viața școlii și a comunității din care fac parte.

Acest proiect este finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale”, prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2

FBhttp://www.facebook.com/CevaSuper?ref=hl

Alte proiecte de educație urbană derulate de Asociația Komunitas:

www.sunt-mic-dar-ma-implic.blogspot.com
www.educatieurbana.wordpress.com
www.orasul-nostru.blogspot.com
www.din-inima-cartierului-meu.blogspot.com

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează