Elevii din programul “Descopera economia” invata din situatii similare celor din viata reala

0

Prin sustinerea acordata programului de liceu “Descopera economia”, fundatia MetLife ajuta elevii din programele Junior Achievement sa-si dezvolte abilitati de administrarea inteligenta a resurselor pentru o viata activa.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Fundatia MetLife si Junior Achievement si-au luat un angajament in ceea ce priveste educarea tinerilor pentru a reusi in contextul economiei globale. Suntem incantati sa acordam acest suport care va ajuta JA Romania sa ghideze tinerii spre reusita.

Dennis White – presedinte si CEO al Fundatiei MetLife

Elevii din program au ocazia sa priveasca economia altfel, participand la o serie de activitati interactive care transforma economia intr-o stiinta usor de inteles si de aplicat. Programul este recomandat tinerilor (16 – 18 ani), elevii experimentand situatii de invatare similare celor din viata reala.

Junior Achievement Romania face parte din cele 16 organizatii JA care primesc in acest an sustinere din partea Fundatiei MetLife pentru implementarea programului de liceu Descopera economia, dezvoltat si lansat ca pilot printr-un grant oferit tot de Fundatia MetLife. Activitatile learning by doing din program ajuta tinerii sa inteleaga intr-un mod interactiv notiuni economice fundamentale, modul in care mecanismele macroeconomice afecteaza viata lor de zi cu zi, impactul pe care il au asupra economiei ca si consumatori si platitori de impozite si invata intr-un mod placut despre cheltuirea responsabila, economisirea si investirea inteligenta a resurselor.

“Fundatia MetLife si Junior Achievement si-au luat un angajament in ceea ce priveste educarea tinerilor pentru a reusi in contextul economiei globale. Suntem incantati sa acordam acest suport care va ajuta JA Romania sa ghideze tinerii spre reusita”, a declarat  Dennis White – presedinte si CEO al Fundatiei MetLife.

JA Romania este laureat pentru al treilea an consecutiv al MetLife Foundation Entrepreneuship Award acordat unui numar de 8 organizatii la nivel global.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 284 000 de elevi din 2 400 de insititutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii: www.jaromania.org

Fundatia MetLife a fost infiintata in 1976 de catre MetLife, cu scopul de a continua traditia sa indelungata in domeniul contributiilor corporatiste si implicarii comunitatii. Granturile au rolul de a sustine programe de sanatate sau de educatie sau programe civice si culturale Fundatia a sustinut programele JA inca din 1979. Fundatia ofera inca din 2001 Entrepreneurial Award si fonduri substantiale pentru dezvoltarea si implementarea programului JA Exploring Economics® (Descopera economia), un program al carui scop este a invata tinerii concepte economice fundamentale. Pentru mai multe informatii vizitati www.metlife.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează