Educație cinematografică pentru copiii din centrele de zi

0

111 Film în parteneriat cu asociația “Ana și copiii” derulează, în perioada august – septembrie 2020, proiectul cultural “Film Rescue”, un program de educație cinematografică pentru copii, cofinanțat de Administrația Fondului Național Cultural (AFCN). Această ediție este dedicată filmelor de animație și se desfășoară în Centrul Comunitar Urlați unde reprezentanții 111 Film vor organiza diferite ateliere cinematografice la care vor lua parte în jur de 50 de copii cu vârsta între 6 și 16 ani.

Organizatorii își doresc ca prin acest tip de activități să le ofere copiilor și adolescenților care provin din familii aflate în dificultate modalități de dezvoltare personală. “Film Rescue” își propune crearea unui context educațional care să stimuleze creativitatea și inventivitatea participanților prin implicarea activă a acestora în cadrul acestor ateliere. Acestea vor fi coordonate de traineri profesioniști, din domeniul cinematografiei, printre care se numără Tudor Popescu (montaj), Andreea Borțun (scenarisatică / regie), Eugen Matei Lumezianu (producție) si alții.

Participanții la proiect vor aborda, astfel, zone distincte din aria realizării unui film de animație. Astfel, vor afla ce înseamnă regia de film, cum se scrie un scenariu, cum se realizează un montaj, iar la final vor crea, sub atenta îndrumare a trainerilor, mai multe filme de animație.

Aceasta nu este prima inițiativă a 111 Film care a organizat în ultimii 3 ani diferite ateliere pentru copiii internați în secția de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii “Maria Sklodowska Curie”, dar și pentru cei din cadrul centrelor de zi “Ana și Copiii” din București și Fundulea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.