Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educaţia este esențială pentru prosperitatea comunităţilor

0

În ziua de azi, fără o generație tânără educată, comunitățile nu se pot dezvolta și prospera. Educaţia joacă un rol vital pentru viitorul copiilor noştri iar Cargill este alături de comunităţi în demersul lor de a asigura accesul la mijloace moderne de învățare. Recent, compania a implementat două proiecte de responsabilitate socială în Ograda şi Colelia, judeţul Ialomiţa, ca parte a angajamentului de a sprijini educaţia în zonele unde își desfășoară activitatea. Acțiunile au fost realizate cu implicarea partenerilor strategici locali, fermieri şi autorităţi, dar şi a voluntarilor Cargill.

Acţiunea din Colelia a avut loc în data de 26 mai la grădiniţa din localitate. Participanții au construit gardul, au vopsit locul de joacă și au plantat flori, totul pentru a crea un mediu mai plăcut. De asemenea, cu ajutorul Fundaţiei Noi Orizonturi, 40 de copii au beneficiat de o lecţie aparte, prin intermediul jocurilor practice. Scopul a fost de a-i învăţa pe aceștia cum pot să se implice în protejarea mediului în fiecare zi.

Mai mult, atât grădinița cât şi şcoala din localitate au primit din partea Cargill echipamente IT care vor permite organizarea unor lecţii interactive în engleză şi franceză, preşcolarii şi elevii putând acum să îşi dezvolte abilităţile de comunicare în limbi străine.

Activităţile au continuat în 28 mai, când echipa Cargill a vizitat Școala Gimnazială „Ion Perlea” din localitatea Ograda pentru a echipa laboratorul de chimie. Reafirmând angajamentul Cargill pentru dezvoltare sustenabilă, peste 20 de copii au participat la o lecţie despre protecţia mediului, susţinută de data aceasta de ONG-ul Junior Achievement.

„Educaţia reprezintă piatra de temelie atât în dezvoltarea personală cât şi profesională a fiecărui individ. Prin urmare, dacă nu putem oferi o educaţie potrivită copiilor noştri, comunităţile nu vor prospera. Acţiunile noastre din Colelia şi Ograda sunt exemple ale susţinerii şi interesului Cargill în acest sens. Apreciem pe această cale implicarea partenerilor noştri locali care au dovedit încă o dată că promovarea unui model de afaceri responsabil este parte a obiectivului nostru”, a declarat Diana Ojică, Preşedinta Comitetului CSR Cargill România.

Toate aceste activităţi au fost implementate într-un efort comun care a reunit voluntari Cargill şi partenerii noştri strategici Nimex, Samcom şi Ograsil.

Despre Cargill

Cargill furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Împreună cu fermierii, clienţii, autorităţile guvernamentale şi comunităţile ajutăm oamenii să prospere aplicând cunoştinţele noastre şi cei 150 de ani de experienţă. Avem 143.000 de angajaţi în 67 de ţări, care se angajează să ofere hrană oamenilor într-un mod responsabil, reducând impactul de mediu şi îmbunătăţind comunităţile în care trăim şi muncim. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi  Cargill.com şi  News Center.

Cargill în România
Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, aproximativ 600 de angajaţi în 17 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi  www.cargill.ro

Proiectele de responsabilitate socială ale companiei Cargill

 • Aprilie 2015 – În fiecare an, Ziua Pământului este o oportunitate extraordinară pentru companie de a reitera dedicarea sa față de dezvoltarea durabilă. De această dată evenimentul a fost marcat alături de locuitorii din Munteni, județul Galați. Cu sprijinul partenerului strategic al Cargill din zonă, Compania Oprea SRL, și Junior Achievement, a fost organizată o plantare de copaci și o lecție educativă despre mediu pentru copiii de la școala locală din satul Ungureni.
 • Septembrie 2014 – Parteneriatul dintre Cargill și OvidiuRo a continuat activ, în baza misiunii comune de implicare în dezvoltarea comunităților sărace din România. Cargill și-a extins susținerea din Podari, judeţul Dolj şi în Tîmboeşti, județul Vrancea. În cei trei ani de când Cargill susține comunitatea din Podari, 87% dintre copiii săraci au avut prezență zilnică. Acest model de succes a determinat compania să răspundă solicitării OvidiuRo și să-i susțină și pe copiii din Tîmboești.
 • Iunie 2014 – Pentru al patrulea an, Cargill s-a alăturat echipei „Let’s do it Romania!” în cadrul unei acțiuni de curățare a malurilor Dunării și a zonelor aflate pe cursul principalilor afluenți.
 • Aprilie 2014 – Cargill a desfășurat o acțiune de responsabilitate socială, sprijinind comunitatea din Ghergani, parte din orașul Răcari, județul Dâmbovița. Împreună cu primăria din localitate și partenerii de nădejde de la Junior Achievement, voluntari Cargill din mai multe țări și-au unit forțele și au construit un loc de joacă pentru copiii de la grădinița din Ghergani. Micuții au participat și la o lecție informativă susținută de Junior Achievement, sub forma unei povești interactive despre strângerea de fonduri necesare acestei activități.
 • Implicându-se cu entuziasm în jocul propus, copiii au venit cu soluții creative în sprijinul construcției spațiului de joacă. De la desene cu prăjituri pentru vânzare până la discuții despre organizarea unui maraton în localitate, toate ideile au fost aplaudate la scenă deschisă.
 • Martie 2014 – Peste 80 de voluntari Cargill, împreună cu Junior Achievement și partenerii locali de la primăria comunei, Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au transformat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune din localitatea Ștefan cel Mare, județul Neamț într-o viitoare pădure de salcâmi, plantând peste 7500 de copaci.
 • Aprilie 2013- Angajații Cargill din România au sărbătorit Ziua Pământului desfășurând o altă activitate „verde” pentru comuna Bucu, județul Ialomița. Peste 40 de voluntari din cadrul Cargill, împreună cu voluntarii de la Gardienii Terrei și copiii de la Şcoala Generală “Sfântul Ierarh Nicolae” au plantat peste 1000 de copaci, pe un teren aparținând Primăriei Bucu, de peste 2 ha, aflat în vecinătatea silozului pe care Cargill îl deţine în localitate.
 • Septembrie 2013—Cargill a făcut parte din echipa „Let’s Do It, Romania” din acest an. Mai bine de 40 de angajaţi Cargill s-au înscris ca voluntari pentru a susţine campania de curăţenie în Turnu Măgurele, județul Teleorman.
 • Anii școlari 2011 – 2012 si 2012 – 2013 – Cargill sprijină comunitatea din Podari, Dolj, sponsorizând, pentru al doilea an consecutiv, proiectul implementat de OvidiuRo, Fiecare copil în grădiniţă, pentru această comunitate. Cargill a pus bazele în 2011 unui parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo ce are ca obiectiv oferirea unor şanse egale la educaţie copiilor din Podari.
 • La iniţiativa Cargill, acest program a fost implementat pentru prima dată şi în judeţul Dolj, rezultatele fiind impresionante. Contribuţia din partea Cargill în valoare de 25.000 de dolari a acoperit costurile pentru sprijinirea părinţilor, sub forma tichetelor sociale, salariul asistenţilor sociali, materialele educaţionale, programul de vară din anul 2011, două programe de vară în anul 2012 şi o parte destinată instruirii şi îndrumării oferite de Asociaţia OvidiuRo. Rezultatele impresionante din primul an (în medie, 87% din cei 65 de copii preşcolari înscrişi în program au frecventat cursurile în mod regulat), au determinat compania Cargill să continue investiţia în programul Fiecare copil în grădiniţă şi în anul şcolar 2012-2013.
 • Septembrie 2011 – Cei 24 de manageri Cargill Europe şi-au unit forţele pentru a susţine comunităţile din Alexandria şi Videle. După două zile de muncă asiduă, liderii, împărţiţi în două echipe, au reuşit să renoveze un apartament pentru copiii cu dizabilităţi, restaurând de asemenea şi o grădină pentru vârstnici.
 • Septembrie 2011 – Cargill a făcut parte din echipa „Let’s Do It, Romania” din acest an. Mai bine de 40 de angajaţi Cargill, împreună cu familiile lor s-au înscris ca voluntari pentru a susţine campania de curăţenie în judeţul Sibiu, din anul 2011.
 • Aprilie 2011 – Cargill a celebrat Ziua Pământului, colaborând cu autorităţile locale pentru a susţine dezvoltarea satului Independența din judeţul Galaţi şi construirea unui parc natural şi a unui loc de joacă în apropierea şcolii din localitate.
 • Octombrie 2010 – Cargill a susţinut liceul “Sandu Aldea” prin modernizarea unui laborator de ştiinţe ale naturii şi donând echipament de agricultură.
 • Septembrie 2010 – Cargill a colaborat cu World Vision pentru a iniţia un program de 4 ani ce promovează educaţia elevilor în zonele rurale. În această privinţă, Cargill s-a angajat să ofere burse în valoare de 128.000 de dolari.
 • August 2010 – Cargill a făcut echipă cu Asociaţia OvidiuRo şi a organizat 5 şcoli de vară pentru copiii defavorizaţi din judeţul Ialomiţa şi cursuri de pregătire pentru profesorii din zonă.
 • Iunie 2009 – Angajaţii Cargill din Căzăneşti au construit un teren de fotbal şi un loc de joacă pentru şcoala din localitate. Proiectul a fost finalizat după 350 de ore de voluntariat, fondurile fiind colectate de salariaţii Cargill din vânzarea unor calculatoare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.