Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECOTIC: Orase Curate Targu Carbunesti

0

Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Târgu Cărbunești

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), în perioada 14-25 mai 2018,  campania „Orașe Curate” ajunge în Târgu Cărbunești și în 16 localități vecine.

Cu sprijinul Ministerului Mediului și a Primăriilor din fiecare localitate, campania va poposi, între 14-25 mai 2018 în următoarele localități:

  • Luni: Târgu Cărbunești, Bustuchin, Dragotești, Hurezani, Lelești;
  • Mari: Târgu Cărbunești, Scoarța, Stejari;
  • Miercuri: Târgu Cărbunești, Stoina, Sacelu, Albeni, Ticleni;
  • Joi: Târgu Cărbunești, Capreni, Vladimir, Barbătești, Cruset, Roșia de Amaradia;
  • Vineri: Târgu Cărbunești, Danciulești, Ticleni

Locuitorii din aceste localități sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Preluarea deșeurilor se va face direct de la domiciliu, între orele 8:00 – 16:00.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din localitățile menționate anterior care va preda un deșeu de minim 3kg cumulate, va primi un premiu instant.

Pentru informații suplimentare, se poate suna la numărul de telefon 0744 489 320.

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

 

 

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

 

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.