Echipa Oxigen a inceput pregatirea si realizarea traseului tematic Povestea satului de munte

0

Echipa Oxigen a inceput pregatirea si realizarea traseului tematic Povestea satului de munte. Asa ca, in weekend au fost facute ultimile achizitii si apoi am pornit cu drag si spor catre Pestera, unde ne-am si cazat.

Luni, in decursul unei plimbari, au fost stabilite locurile de amplasare a panourilor turistice si orele la care se vor sustine workshop-urile cu copiii din scolile Pestera si Magura.

Marti, in cadrul workshop-urilor desfasurate le-am explicat copiilor importanta satelor lor si a Parcului National Piatra Craiului. Ei, ca viitori rangeri ne vor ajuta la igienizarea Pesterii cu Lilieci si la contructia unei scari de acces.

Miercuri, dis de dimineata, echipa noastra s-a apucat de lucru – ecologizarea pesterii, marcarea traseului tematic si inceperea montarii panourilor tematice. O zi incarcata, iar soarele puternic a facut lucrurile mai greu de indeplinit, dar cu siguranta dorinta noastra pentru mai bine ne-a facut sa suportam caldura!

Lucrurile par sa prinda contur, traseul, panourile, pestera si copiii care-si dau toata silinta sa ne ajute. Au pus mana pe tarnacop si par mai priceputi ca noi. Localnicii sunt foarte receptivi, astfel incat au fost chiar de acord sa montam panourile pe terenul lor pentru a nu fi in drum. Panourile vor fi montate la o adancime de 80 cm ca sa reziste la vant si alte intemperii. Am reusit sa montam 2 dintre ele: primul la Pestera Liliecilor, cel de-al doilea panou montat este la biserica din Pestera, cu vedere spre Piatra Craiului.

Dar stiti ce e cel mai placut dintre toate?! Cand un copil a atras atentia cuiva care a vrut sa arunce un gunoi pe jos… Asa cresc junior rangerii!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează