Echipa Bioderma Romania a participat la programul de voluntariat pentru constructia Casei Mihail

0

Echipa Bioderma Romania a participat la programul de voluntariat pentru constructia Casei Mihail, centru pilot de incluziune sociala pentru 6 persoane cu disabilitati mintale, in Novaci, Judetul Girugiu.

habitat romaniaEchipa Bioderma Romania va ajuta Habitat for Humanity Romania la constructia Casei Mihail – centru pilot de incluziune sociala pentru 6 persoane cu dizabilitati mintale, in Novaci, judetul Giurgiu. Casa va fi complet accesibilizata, adaptata oricarei situatii care poate aparea la un moment dat in starea de sanatate a oricarei persoane.

Prin participarea voluntara la acest proiect, Bioderma Romania doreste sa contribuie la dezvoltarea centrului pilot de incluziune sociala si isi doreste acesta sa fie primul din multe centre asemanatoare, care vin in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale ale comunitatii noastre.

Persoanele cu dizabilitati mintale nu au ales sa fie asa. Este important ca noi toti sa ajutam, cu ce si cu cat putem, acesti oameni. Sunt parte din comunitate si doar cu ajutorul nostru, al tuturor, se vor integra mai usor si vor putea avea o viata normala”, Roxana Stefan, Business Unit Manager, Bioderma Romania.

Proiectul promoveaza o alta abordare a dizabilitatii, prin prisma principiilor normalizarii si a potentialului de transformare al oamenilor care vor locui in Casa Mihail. Este o metamorfoza de la stadiul de persoane total dependente, la persoane preocupate de a invata lucruri noi, de a comunica si care se auto-gospodareasc.

„Scopul proiectului Casa Mihail este de a dezvolta si promova un model de incluziune si valorizare sociala cu o contributie importanta in dezinstitutionalizarea persoanelor cu dizabilitati mintale. Casa Mihail va fi pentru viitorii locatari un adevarat camin, in care ei isi vor dezvolta potentialul, isi vor recapata demnitatea si vor fi pusi in valoare, oferindu-le sansa de a se integra in comunitate”, spune Elena Serban, Manager General Habitat for Humanity Romania.

 

Despre Bioderma

Laboratoarele Dermatologice BIODERMA, amplasate in Lyon, Franta, dezvolta in stransa colaborare cu medici dermatologi si centre de cercetare de talie internationala (CNRS, INSERM, CHU, universitati), produse dermato-cosmetice destinate prescriptiilor si consultantei medicale. Prezenta in peste 70 de tari, BIODERMA a crescut rapid la nivel international, in ultimii 5 ani cresterea medie anuala a laboratoarelor depasind 32%. BIODERMA a fost primul brand dermato-cosmetic lansat in Romania in 1996, produsele sale fiind distribuite in prezent in peste 1600 de farmacii de pe piata locala. Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati www.bioderma.com/ro

 

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity Romania este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava. In Romania, Habitat for Humanity Romania a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilitati. In anul 2009, Initiativa pentru Sanatate Mintala si Habitat for Humanity Romania si-au unit pentru prima data fortele alaturi de Fundatia “Pentru Voi” pentru imbunatatirea conditiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilitati din Timisoara.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează