Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Drumul public este al tuturor

0

Nici noi nu vrem să ne numărăm morții

ActiveWatch, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ in România (OPTAR) și Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB)  vă invită la dezbaterea Drumul public este al tuturor  ce va avea loc marți, 3 septembrie 2013, începând cu ora 11, la sediul ActiveWatch (Calea Plevnei, nr. 98, bloc 10C).

pista-de-bicicletaDezbatere va fi centrată pe relația dintre conducătorii vehiculelor transportului public (RATB si TAXI) și  ceilalti participanti la trafic. Având în vedere că în ultimul timp au existat o serie de incidente in care au fost implicati conducatorii profesionisti implicati in transportul public, organizatorii consideră că  trebuie identificate sursele problemelor. Antagonizarea celor două categorii nu face altceva decât să aducă prejudicii de imagine orasului, precum și scaderea sigurantei rutiere pe drumurile publice.

La dezbatere au fost invitați conducerea RATB, reprezentanți ai Poliției Rutiere București, reprezentanți ai firmelor de taximetrie, reprezentanți ai sindicatelor transportatorilor publici (Asociația Profesională a Transportatorilor, Sindicatul Național al Taximetriștilor Independenți), precum și Primarul General al Capitalei.

Având în vedere

–          actualele condiții de infrastructură, prin desființarea pistelor de bicicletă (în baza ilegalității acestora)

–          practica din statele europene de împărțire a primei benzi între bicicliști și transportul public,

–          lipsa benzilor dedicate transportului public

este necesar ca cele mai eficiente moduri de transport urban (bicicleta, RATB si TAXI) sa fie promovate, in beneficiul orasului si a cetatenilor.

Cresterea sigurantei rutiere este un pas important in cresterea calitatii vietii. Consideram ca este in interesul direct al participantilor de a rezolva problemele si de a contribui astfel la dezvoltarea durabila a orasului in scopul cresterii calitatii vietii in Bucuresti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.